Nicio compensație din cauza de închidere pentru gastronomi!

Gastronomii care au fost nevoiți să-și închidă restaurantele în timpul blocării Corona vor rămâne probabil blocați pentru totdeauna cu pierderea de venituri. Curtea Federală de Justiție din Karlsruhe (BGH) a decis joi (AZ: III ZR 79/21).

Potrivit acestuia, antreprenorii de catering nu au dreptul la compensații de stat pentru veniturile pierdute din cauza blocării.

Ajutorul pentru sectoarele economice puternic afectate nu este o sarcină a răspunderii statului, a spus președintele Ulrich Herrmann la verdict. Politicienii trebuie să ia doar măsuri compensatorii și au făcut asta cu ajutorul de urgență Corona.

Proces în afaceri de familie

Operatorii Castelului Diedersdorf din Großbeeren din Brandenburg au dat în judecată. Afacerea de familie a trebuit să se închidă temporar în urmă cu doi ani, când țara a impus primul blocaj corona. Turiştii nu mai aveau voie să stea peste noapte în hotel, reclamantul putând oferi doar un serviciu de ridicare a băuturilor.

Proprietarul Thomas Worm și fiica sa Salina își estimează pierderile la 5438 de euro pe zi – din cauza pierderilor de profit și a costurilor de funcționare.

Familia a primit în jur de 60.000 de euro ajutor corona de urgență de la stat pentru hotel și restaurant. Dar această sumă a acoperit doar unsprezece zile, a calculat avocatul ei în ședința BGH.

The Worms dorea ca statul Brandenburg să le plătească o despăgubire de cel puțin 27.000 de euro.