Drona de la miezul noptii

In legatura cu drona care a intrat in spatiul aerian al Romaniei pe 10 martie, iar apoi a trecut in Ungaria, MApN precizeaza urmatoarele:

„Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări:

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.”

Se presupune ca este o drona de provenienta ucraineana, ne relateaza cei de la 24sata.hr, dupa ce aceasta s-ar fi prabusit in Zagreb, Croatia.

Reuters: Ministerul Apărării din Ungaria a spus că drona Tupolev TU-141 a fost detectată de radar în spațiul aerian ungar. Fusese detectata deasupra Ucrainei și apoi a intrat în Ungaria prin spațiul aerian românesc.

Tupolev Tu-141 este o dronă de recunoaștere sovietică care a servit cu Armata Roșie sovietică la sfârșitul anilor 1970 și 1980. Dronele Tu-141 au fost repuse în funcțiune de către Forțele Aeriene din Ucraina pentru războiul din Donbass.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu