Sfârşitul motorului cu combustie internă.

Germania va susţine oficial planul Comisiei Europene de a interzice complet vânzarea de maşini pe benzină şi diesel din 2035

Guvernul german va susţine în mod oficial un mandat conform căruia doar vehiculele cu emisii zero pot fi vândute în UE începând cu 2035, a declarat ministrul mediului Steffi Lemke pentru POLITICO.

Declaraţia Berlinului va fi făcută joi, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de mediu din UE, şi marchează o etapă importantă pentru cea mai mare economie a Europei, care s-a opus mult timp obiectivelor stricte de poluare pentru industria auto. Aceasta aliniază Germania în rândul ţărilor care doresc să interzică vânzarea de vehicule poluante fie până în 2035, fie mai devreme.

“Noul guvern german susţine proiectul Comisiei Europene şi, prin urmare, sprijină pe deplin sfârşitul motorului cu combustie internă [pentru autoturisme şi camionete] în UE începând cu 2035”, a declarat Lemke, ministrul în coaliţie din partea Partidului Verzilor, într-un interviu.

În acordul de coaliţie de anul trecut dintre Verzii, Social-Democraţii şi Liberal-Democraţii germani, partidele au cerut încetarea vânzării de maşini pe benzină şi diesel, dar pactul a inclus, de asemenea, o clauză prin care se solicitau eforturi pentru a permite ca maşinile să continue să folosească combustibili alternativi – combustibili sintetici care sunt asemănători din punct de vedere chimic cu combustibilii fosili – după 2035.

Însă Lemke a declarat că Berlinul va susţine acum în mod clar poziţia iniţială a Comisiei, c

În acordul de coaliție de anul trecut dintre Verzii, Social Democrații și Liberi Democrații din Germania, partidele au cerut încetarea vânzării de mașini pe benzină și diesel înainte de data de încheiere propusă pentru 2035 la nivelul întregului bloc. Pactul a inclus, de asemenea, o clauză care cere eforturi pentru a permite mașinilor să continue să utilizeze combustibili electronici – combustibili sintetici care sunt similari din punct de vedere chimic cu combustibilii fosili – după 2035.

Dar Lemke a spus că Berlinul va sprijini acum în mod clar adoptarea inițială a Comisiei, fără a lăsa loc pentru e-combustibili. Guvernul susține „toate elementele” propunerilor Comisiei, a spus ea, afirmând că disponibilitatea Berlinului de a accepta planurile Bruxelles-ului este un „foarte mare pas înainte”.

„Mi-aș fi dorit pași intermediari și pași mai ambițioși”, a spus Lemke despre preferința ei de a consolida propunerea UE. În schimb, ea a spus că piața mașinilor electrice s-ar putea extinde suficient de rapid în viitorul apropiat pentru a o face „să accelereze și mai mult” în interzicerea vânzării de vehicule noi poluante.

Teama este că o trecere bruscă la vehiculele electrice – așa cum este cerut de toată lumea, de la grupurile ecologiste până la CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess – va pune sute de mii de locuri de muncă în pericol . Dar experții spun că o scutire pentru un anumit combustibil este imposibilă.

„Pentru tipurile de vehicule care nu sunt acoperite de standardele de CO2 – iau întotdeauna exemplul ambulanțelor sau eventual al tractoarelor – va trebui să găsiți soluții”, a spus Lemke. „Dar în ceea ce privește standardele, asta înseamnă că autoturismele noi și vehiculele comerciale ușoare [cu] motoare cu ardere internă nu vor mai fi permise după 2035.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu