GERMANIA PIERDE JUDECATA MASTILOR FFP2 LA BONN - erichmocanuTV

Saxonia-Anhalt este primul stat care a desființat obligația de a purta măști

Guvernul de stat din Saxonia-Anhalt nu continuă cu reglementări Corona. Aceasta înseamnă că regulile de purtare a măștilor în transportul local și obligația de izolare vor expira joi. În viitor va exista mai multă responsabilitate personală.

Saxonia-Anhalt  va desființa pe 8 decembrie obligația de a purta măști în transportul public local. Actualul regulament de izolare urmează să expire miercuri. Cabinetul a fost de acord cu acest lucru marți, potrivit cercurilor guvernamentale. Saxonia-Anhalt se bazează pe mai multă responsabilitate personală pentru protecția împotriva infecțiilor corona.

Potrivit informațiilor MDR SACHSEN-ANHALT, nu există un acord în cabinetul prim-ministrului Reiner Haseloff (CDU) pentru a prelungi din nou regulamentul.

Critici din partea Verzilor și a Stângii

Stânga și Verzii din Saxonia -Anhalt au avertizat că măsurile de protecție împotriva coronavirusului vor expira în această săptămână. Grupul parlamentar Verzilor a declarat luni că Corona nu sa terminat. Suspendarea măsurilor în această săptămână ar fi fatală. Având în vedere ratele mari de infectare din timpul iernii, propunerea este de neînțeles.

Stânga a avertizat cu cuvinte clare. „Sfârșitul măsurilor de protecție împotriva coronavirusului va împinge sistemul nostru de sănătate și mai mult dincolo de limitele rezistenței”, a declarat Nicole Anger, purtătoarea de cuvânt a politicii de sănătate pentru stânga. În plus, virusurile RS erau răspândite, cu care mulți copii s-au infectat.