Percheziție la o lovitură de stat planificată

Potrivit studioului de capital ARD și SWR , se spune că un grup armat de cetățeni Reich și gânditori laterali ar fi plănuit o lovitură de stat. Printre cei 52 de acuzați se numără foști militari de elită și un fost membru AfD al Bundestagului.

Anchetatorii au lovit la primele ore ale dimineții: forțele speciale de poliție au luat cu asalt apartamentele suspecților, au executat 25 de mandate de arestare și au început măsuri ample de percheziție.

Parchetul Federal acuză aproximativ 50 de femei și bărbați că au format o organizație teroristă pentru a desființa ordinea constituțională a Republicii Federale Germania și a înființa un stat după modelul Reich-ului german din 1871. Dar grupul nu a ajuns prea departe.

La urma urmei, se spune că ea a plănuit, printre altele, să asalteze clădirea Reichstag-ului, să creeze condiții asemănătoare războiului civil atacând sursa de alimentare și să destituie guvernul federal pentru a prelua apoi puterea. Se spune că oameni pentru posturi ministeriale importante au fost deja selectați pentru momentul „preluării puterii”. Anchetatorii de frunte descriu operațiunea de astăzi împotriva grupului ca fiind fără precedent: „Depășește toate dimensiunile în ceea ce privește domeniul de aplicare”.

Scion dintr-o casă princiară ca regent

Potrivit informațiilor de la studioul de capital ARD și SWR , figura centrală a grupului este Heinrich Reuss, descendentul unei case domnești de lungă durată din Turingia de astăzi. Bătrânul de 71 de ani și-a reprezentat public de câțiva ani ciudatele sale teze de cetățean al Reichului. În 2019, de exemplu, a apărut ca vorbitor la „Worldwebforum” din Elveția și a explicat că Republica Federală nu este un stat suveran, ci era încă controlată de Aliați.

Într-un alt videoclip de pe internet, el descrie statul și justiția drept „companii”. În cazul unei presupuse lovituri de stat planificate, Reuss a fost desemnat de grup drept regent, spun anchetatorii. Reuss lucrează ca consultant financiar independent în Frankfurt pe Main și deține o cabană de vânătoare în Turingia. Se spune că membrii grupului s-au întâlnit acolo de mai multe ori în cursul acestui an, potrivit cercurilor de securitate.

Judecător din Berlin implicat

În pregătirea pentru preluarea planificată, se spune că s-a format un fel de „cabinet din umbră”, cu Reuss în frunte. Departamentul de justiție este deosebit de exploziv, pentru care se spune că ar fi fost desemnată fosta membră AfD a Bundestagului Birgit Malsack-Winkemann, care face parte și din grupul suspecților. Ea lucrează ca judecător la Berlin de când a părăsit Bundestag anul trecut. Încercările anterioare ale Administrației Senatului din Berlin de a o scoate din justiție din cauza angajamentului său AfD au eșuat până acum.

Tim Paul G., un alt suspect și doctor în drept, ar fi fost desemnat ca ministru de externe, iar Matthes H. din Baden-Württemberg, cunoscut de ani de zile ca ideolog cetățean al Reich-ului, pentru probleme de drept internațional. Medicul Melanie R. din Saxonia Inferioară se află pe listă ca un fel de ministru al Sănătăţii. Potrivit anchetatorilor, ea ar fi susținut financiar grupul. Un alt minister ar trebui să fie responsabil de „Transmisie”.

„Armed Arm” cu foști soldați

Autoritățile de securitate consideră grupul ca fiind un pericol de incendiu, în principal pentru că printre acuzați se numără foști soldați Bundeswehr activi și cu pregătire specială. Grupul a vorbit și pe plan intern despre un fel de „braț înarmat”. Se spune că acești oameni includ Rüdiger von P., care a comandat un batalion de parașute la începutul anilor 1990, până când acesta a fost fuzionat în „Comandamentul Forțelor Speciale” (KSK), nou fondat.

P. a fost demis în acel moment din Bundeswehr pentru că a deturnat sau vândut arme din stocurile Armatei Naţionale Populare din RDG. Potrivit anchetatorilor, P. este considerat lider. Cu Marco v. H. aparține grupului de suspecți, un alt condamnat, fost soldat contractual, despre care se spune că ar fi servit la KSK, potrivit cercurilor de securitate. P. și H. au fost activi în mișcarea de protest Corona din Pforzheim, unde H. s-a ocupat în special de recrutarea altor membri pentru grup.

De altfel, grupul a încercat să recruteze și soldați activi – și cu succes: în grupul de suspecți se numără un soldat KSK care lucrează ca logistician pentru asociație. În cercurile de investigație se spune că au existat mai multe încercări de a recruta soldați activi în cazărmi ca membri.

Agitatorii la protestele Corona

Câțiva membri suspectați ai grupului au apărut deja public ca agitatori la evenimentele de protest corona. Deci fostul colonel Maximilian E., care este atribuit „mișcării gânditorului lateral”. La un eveniment de protest Corona, el a susținut public trimiterea KSK la Berlin pentru a „curăța corect”. E. a fost și în comanda forțelor speciale când era activ în Bundeswehr.

Vara s-a implicat cu un grup de veterani când valea Ahr s-a inundat, a îmbrăcat uniformă, a scris „ordine” și a înființat un fel de „centru de comandă” într-o școală, deși părăsise de mult Bundeswehr.

Cu fostul polițist Michael F. printre acuzați mai există un „gânditor lateral”, care a dat salutul hitlerist la o demonstrație. El este atribuit și Mișcării cetățenilor Reich și, prin urmare, a fost demis din serviciul de poliție al statului Saxonia Inferioară în acest an.

De la „Kangal” la „Umbră”

Mai multe autorități de securitate cu sute de ofițeri au fost implicate în investigațiile care au condus la raid: În primul rând, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției a investigat sub numele de operațiune „Kangal” împreună cu autoritățile de protecție constituțională din mai multe țări.

Datorită legăturii cu Bundeswehr, a fost implicat Oficiul Federal pentru Serviciul Militar de Contrainformații. În cele din urmă, Oficiul Federal de Poliție Criminală a preluat cu echipa de anchetă „Umbrele” cu participarea mai multor birouri de urmărire penală de stat. Procurorul general conduce ancheta.

legate de investigațiile ulterioare

Măsurile de astăzi sunt legate și de o anchetă deja cunoscută a Procurorului Federal („Patrioții Unite”) împotriva a patru bărbați și a fostei profesoare Elisabeth R., în vârstă de 75 de ani, din cauza unui atac aparent planificat asupra ministrului federal al Sănătății Karl Lauterbach.

Potrivit informațiilor de la studioul de capital ARD și SWR , acest grup avea obiective foarte asemănătoare și a fost temporar în contact cu grupul din jurul Reuss. Cu toate acestea, nu a existat o colaborare.

provocare logistică

Pentru procurorul federal, este probabil cea mai mare operațiune antiteroristă din istoria Republicii Federale. Până la 3.000 de oficiali federali și de stat sunt desfășurați. Datorită numărului mare de suspecți și a numeroaselor mandate de arestare, accesul la justiție și la autoritățile de poliție implicate ridică provocări logistice considerabile.

Toți cei arestați în timpul descăzutului trebuie să fie aduși în fața unui judecător de instrucție până la sfârșitul zilei următoare, care va decide apoi dacă efectuează arestarea preventivă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu