Scholz nu poate respecta promisiunea vaccinării obligatorii

După Austria acuma si Germania amână proiectul Vaccinări Obligatorii.

Cancelarul a dorit ca o cerință generală de vaccinare să se aplice cel mai târziu din martie. Aceasta nu poate intra în vigoare decât în ​​mai sau iunie. Și doar pentru cei peste 50 de ani?

Scholz a declarat la ZDF la sfârșitul lunii noiembrie că o vaccinare generală obligatorie ar trebui să se aplice „de la începutul lunii februarie, începutul lunii martie” pentru toată lumea din Germania . Probabil pe 26 sau 27 ianuarie va avea loc inițial o dezbatere cuprinzătoare de orientare în Bundestag.

Obiectivul dat de cancelarul Olaf Scholz (SPD) de a introduce vaccinare cel târziu până în martie nu mai poate fi îndeplinit. Tagesspiegel a aflat acest lucru de la cercurile coaliției. Unul dintre motive este programul Bundestag-ului și al Bundesrat-ului, celălalt este problemele juridice complicate și nevoia crescută de consiliere din partea partidelor semaforului.

Din cauza Carnavalului, pentru februarie este programată doar o săptămână de întâlniri, pentru ca o decizie să poată fi luată cel mai devreme în săptămâna din 14 martie. Întrucât Consiliul Federal, care trebuie să aprobe, nu se va întruni din nou până pe 8 aprilie, proiectul va putea fi aprobat definitiv abia apoi conform calendarului actual.

Aceasta înseamnă că cu greu ar putea intra în vigoare înainte de începutul lunii mai fără sesiuni speciale. În cazul în care, în plus, urmează să fie înființat un registru central de vaccinare cu date despre toate persoanele vaccinate pentru executarea obligației, obligația de vaccinare nu ar putea intra în vigoare până în iunie.

Scholz a ratat în mod clar ținta ca 80% în Germania să fi primit cel puțin o vaccinare până pe 7 ianuarie , rata fiind puțin sub 75%.

SPD: Vaccinarea este mai probabil un proiect pentru toamna viitoare

Într-un interviu acordat lui Tagesspiegel, Dirk Wiese, care este responsabil pentru proiectul de vaccinare obligatorie în grupul parlamentar SPD, a spus: „Ar trebui să încheiem deliberările din Bundestag în primul trimestru” – primul trimestru se încheie la sfârșitul lunii martie. Acesta este un program solicitant, „întrucât avem doar o săptămână de întâlniri, mai ales în februarie”.

În vederea unor eventuale întârzieri, Wiese a subliniat că vaccinarea obligatorie nu are oricum un efect pe termen scurt, ci este „în perspectivă o precauție pentru toamna și iarna viitoare”. Vineri, după runda Bund-Laender privind noile măsuri corona, Scholz a evitat toate întrebările cu privire la dacă trebuie să își încaseze promisiunea și s-a adresat Bundestag-ului german cu privire la program.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu