O noua Tulpina de Corona-19 a aparut in Cipru “Deltacorn”

Ministrul Sănătății din Cipru, Michalis Hadjipantelas, a declarat sâmbătă că oamenii de știință de pe statul insular au descoperit o nouă variantă a coronavirusului, potrivit presei locale. Mutația a fost numită ‘Deltacron’ și are rămășite genetice de la varianta Delta, precum și unele mutații ale Omicron.

Noua tulpină a fost depistată la 25 de persoane: la 11 pacienți spitalizați și la 14 persoane cu simptome ușoare.

Doctorul Leontios Kostrikis a condus grupul de experți de la laboratorul de biotehnologie

Suntem mândri de oamenii noștri de știință, a declarat ministrul Sănătății, Michalis Hadjipantelas, sâmbătă, după ce a fost anunțată descoperirea unei noi variante de către oamenii de știință ciprioți.

Dr. Leontios Kostrikis, care conduce echipa de oameni de știință care lucrează la laboratorul de biotehnologie și virologie moleculară al Universității din Cipru, a declarat că o nouă variantă de coronavirus a fost identificată în comunitate.

Vorbind cu presa locală, Kostrikis a explicat că noua variantă, care a fost numită Deltacron, împărtășește fundalul genetic al variantei Delta împreună cu unele dintre mutațiile lui Omicron.

„Am găsit un număr semnificativ de mutații găsite anterior doar în cazurile Omicron, care este diferit de alte variante, deoarece are 30 de mutații”, a spus el. „Zece dintre acestea au fost identificate în aceste probe prelevate în Cipru”.

El a adăugat că varianta a fost identificată în 25 de probe prelevate în Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate pentru coronavirus și 14 din populația generală.

„Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări”.

Este foarte posibil ca varianta specifică să nu fi fost identificată în altă parte în lume, a spus el, așa că această descoperire ar putea fi de interes global.

„Cercetarea inovatoare și descoperirile echipei Dr Kostrikis ne fac mândri de oamenii noștri de știință, deoarece această cercetare plasează Ciprul pe harta internațională atunci când vine vorba de probleme de sănătate”, a spus Hadjipantelas.

Kostrikis a spus că secvențele celor 25 de probe au fost transmise bazei de date GISAID, care le va pune la dispoziția comunității științifice globale.

Acestea fiind spuse, a concluzionat el, este încă prea devreme pentru a prezice dacă Deltacron ar putea învinge Delta și Omicron.

Ministrul Sănătății a spus că mai multe detalii vor fi oferite într-o conferință de presă în săptămâna viitoare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu