Șeful Stiko, Mertens, respinge vaccinarea generală împotriva coronavirusului

„Se împarte societatea, există prea multă presiune”, a spus el pentru „Stuttgarter Nachrichten” și „Stuttgarter Zeitung” (edițiile de vineri). El se bazează pe persuasiune și educație ulterioară cu privire la vaccinare.

În cazul vaccinării obligatorii, nu este neapărat de așteptat ca „obiectivul vizat să poată fi într-adevăr atins”, a adăugat Mertens. O obligație legală de vaccinare valorează doar atât cât poate fi implementată eficient. „Ce faci cu cei care refuză?” a întrebat virologul. Acești oameni probabil nu s-ar lăsa influențați de o amendă. În plus, chiar și o vaccinare rapidă nu poate sparge valul corona actual.

Lucru pe care Stiko o apără

Mertens a apărat și munca lui Stiko în pandemie. „Nu am făcut erori de fond, nu decidem pe baza opiniilor, ci pe baza unei evaluări atente a tuturor datelor și cunoștințelor disponibile”, a spus el.

Germania își permite „luxul unui grup independent de experți” care face recomandări fără a ține cont de interesele politicii sau ale industriei farmaceutice. Ceea ce decide Stiko nu se potrivește tuturor. „Dar există o mare diferență între dovezi și adevărul simțit”, a spus Mertens.

Stiko și președintele său au fost criticați în mod repetat pentru că au fost precauți și, în comparație internațională, recomandări tardive pentru vaccinarea copiilor sau femeilor însărcinate și pentru momentul vaccinărilor de rapel.