Italia: Vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani a intrat în vigoare

În Italia, toți cei peste 50 de ani trebuie să fie vaccinați împotriva virusului corona începând de sâmbătă. Cu toate acestea, penalitățile nu se aplică până în februarie. Măsura a stârnit multe controverse.

Roma – În Italia, a intrat în vigoare vaccinarea corona pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani. Decretul, aprobat miercuri de Consiliul de Miniștri, a intrat în vigoare sâmbătă după ce vineri a apărut în Jurnalul Oficial.

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate au încă timp înainte de a se confrunta cu consecințe. De la 1 februarie va fi amendă de 100 de euro pentru cei care nu au fost încă vaccinați sau care nu au primit a doua doză sau rapelul deși au putut.

Vaccinarea este obligatorie până pe 15 iunie

Vaccinarea este obligatorie până pe 15 iunie și pentru toate persoanele de peste 50 de ani cu reședința în Italia, inclusiv pentru cetățenii străini. Din 15 februarie, regula 2G se va aplica și celor peste 50 de ani la locul de muncă. Oricine nu a fost vaccinat sau s-a dovedit recuperat de atunci nu mai poate veni la cabinet, de exemplu. Un test negativ este suficient pentru angajații mai tineri. Oricine se prezintă și este prins trebuie, ca și până acum, să se confrunte cu o amendă cuprinsă între 600 și 1.500 de euro.

Fondatorul celui mai mare partid parlamentar, Mișcarea Cinci Stele, comediantul profesionist Beppe Grillo, a criticat că controlul guvernului central evocă „imagini orwelliene” care cântăresc foarte mult psihicul. Președintele regional al Liguriei și cofondatorul partidului conservator Coraggio Italia (Curaj Italia), Giovanni Toti, a vorbit în ziarul „La Repubblica” (sâmbătă) în favoarea extinderii regulii 2G. Dacă vaccinarea ar fi fost obligatorie, ar fi trebuit incluși toți adulții.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu