SÖDER: CERINȚA DE MASCĂ FFP2 SE TERMINĂ, VIN SEMAFOARELE SPITALULUI- preprod.erichmocanu.tv

Söder: Cerința de mască FFP2 se termină, vin semafoarele

Primul ministru al Bavariei, Söder, a anunțat un nou regulament corona pentru săptămâna viitoare, indiferent de incidență. În schimb, trebuie stabilit un semafor de spital, iar măștile FFP2 trebuie să fie echivalate cu măștile medicale.

În Bayern, săptămâna viitoare urmează să fie lansat un nou regulament corona, în care incidența să fie înlocuită ca reper decisiv. Acest lucru a fost anunțat de premierul Markus Söder .

“Vom da o reglementare mai simplă și mai ușor de înțeles pe drum”, a declarat șeful CSU joi la München. El a subliniat că principiul 3G rămâne în vigoare. Regula 3G nu se aplică întâlnirilor în săli private.

Cerințe Corona datorate utilizării paturilor de terapie intensivă

În plus, vor exista niveluri de avertizare care să ia în considerare povara spitalului. În funcție de gradul de ocupare a patului – chiar și în cazul paturilor de terapie intensivă – va exista un nivel de avertizare galben și roșu, care va avea apoi cerințe de restricții stricte. “

“Construim diferite niveluri de avertizare de la care trebuie să reacționăm. Nu va mai exista un blocaj. Acest lucru nu ar mai fi permis din punct de vedere constituțional, având în vedere numărul mare de persoane vaccinate.” Premierul Markus Söder

Pentru un nivel de avertizare „galben”, numărul pacienților Covid din spitale și cazurile cu covid lung ar trebui să fie esențial, pentru „roșu” numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă. Numerele exacte din spatele scalei de culori nu sunt încă cunoscute.

Potrivit lui Söder, scopul acestui semafor al spitalului este „menținerea unui echilibru de securitate și stabilirea unui fel de firewall pentru sistemul de sănătate”. În același timp, campania de vaccinare trebuie continuată să fie promovată în masă. Pe de altă parte, el a exclus din nou vaccinarea obligatorie.

Măștile medicale sunt echivalate cu măștile FFP2

În plus, potrivit lui Söder, obligația de a purta măști FFP2 va cădea în Bavaria, iar în viitor așa-numitele măști medicale (cunoscute și ca protecție pentru gură și nas sau mască chirurgicală) vor fi puse pe picior de egalitate. Ambele tipuri de măști sunt „bine utilizabile”. „Acest lucru este dovedit de toate rapoartele pe care le-am făcut”, a explicat el. Cu toate acestea, din momentul în care au intrat în joc noile niveluri de avertizare, adică atunci când s-a dat o stare a nivelului de avertizare galben sau roșu, s-ar „pune mult mai mult accent pe masca FFP2”.

Următoarea ședință a cabinetului din Bavaria va avea loc marți viitoare. Söder a subliniat că detaliile inovațiilor vor fi elaborate în zilele următoare și apoi discutate în cabinet. Potrivit lui Söder, noile reglementări ar putea intra în vigoare săptămâna viitoare.

Liderul SPD Bavarez de grup parlamentar în parlamentul de stat, Florian von Brunn , salută sfârșitul cerinței masca FFP2 anunțată de Söder. Potrivit von Brunn, Söder ar găsi „un sentiment al proporției și protecției corona”. Cu toate acestea, decizia a venit prea târziu: SPD ceruse de mult timp ca obligativitatea de mască FFP2 să fie ridicată – nu există dovezi clare că aceste măști oferă o protecție mai bună decât măștile medicale. El a subliniat, însă, că toată lumea este încă liberă să poarte o mască FFP2, dacă acest lucru este considerat necesar.

În plus, von Brunn suspectează calculul lui Söder – „cu puțin înainte de alegerile federale și având în vedere numărul redus de sondaje pentru CDU și CSU”.

În ce fel sunt diferite FFP2 și măștile medicale

Măștile medicale se referă la măștile de protecție a gurii și nasului (MNS) sau așa-numitele măști chirurgicale. Ele diferă fundamental de măștile FFP2 în ceea ce privește efectul lor protector. În general, măștile pentru gură și nas filtrează unele particule și viruși din aer. Acest lucru reduce concentrația acestora și, astfel, riscul de infecție. Particulele virale expirate sunt, de obicei, relativ mari datorită umezelii aderente, astfel încât măștile chirurgicale pot să le rețină destul de eficient.

Cu toate acestea, în aerul din cameră, particulele se micșorează – și, prin urmare, pot trece prin astfel de măști atunci când sunt inhalate. Mai bine sunt oprite de măștile FFP2. Prin urmare, măștile chirurgicale servesc în primul rând pentru a proteja alte persoane, măștile FFP2 oferă, de asemenea, mai multă auto-protecție.

Cu toate acestea, subliniază virologul Dr. Christoph Spinner în podcast-ul BR protejează foarte bine ambele tipuri de măști: „Chiar dacă măștile FFP2 oferă teoretic un efect protector mai mare, nu sunt cunoscute lucrări care să arate că sunt într-adevăr mai mici ratele de infecție comparativ cu, cele medicale Măști de plumb. Măștile medicale multi-strat oferă un nivel foarte, foarte bun de protecție. Astăzi sunt ieftine și disponibile în cantități suficiente. “

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu