UpDate: Modificări legislative în septembrie 2021: alocație parentală mai flexibilă, ordonanță de sănătate și securitate în muncă și multe altele

Ordonanța Corona privind sănătatea și securitatea muncii se încheie

Ordonanța SARS-CoV-2 privind securitatea și sănătatea în muncă expiră la 11 septembrie 2021. Este încă deschis dacă va exista o extensie suplimentară. Până în prezent, Ordonanța Corona privind securitatea și sănătatea în muncă obligă angajatorii în special să ia măsuri de igienă și să ofere teste gratuite. „Obligația de birou la domiciliu” conținută în ordonanță a fost deja abandonată de la 1 iulie 2021.

Colectarea datelor în serviciile obișnuite

O modificare a Legii transportului de pasageri impune companiilor și agenților din serviciile regulate să furnizeze date privind mobilitatea din septembrie. Se înregistrează apoi numele și datele de contact ale furnizorului, orarele, rutele, prețurile sau structura tarifelor, opțiunile de rezervare și de plată, precum și datele privind accesibilitatea și standardul de mediu al vehiculelor utilizate.

FlexRent Transporte
FlexRent Transporte GmbH, http://www.flexrent.de

Nouă etichetare energetică pentru sursele de lumină

Lămpile fluorescente compacte cu balast integrat, așa-numitele lămpi cu economie de energie, nu mai pot fi introduse pe piață din septembrie.

Sursele de lumină vor primi, de asemenea, o nouă etichetă energetică. Sursele de lumină alocate anterior clasei A ++ vor fi în viitor în clasa D sau E. Acest lucru înseamnă că sursele de lumină vor avea, de asemenea, o nouă etichetă, așa cum a fost în vigoare pentru mașinile de spălat vase, frigidere, congelatoare, frigidere pentru vin, mașini de spălat, uscătoare și afișaje electronice din martie 2021.

Rambursarea costurilor pentru furnizorii de servicii de navigație aeriană

În cazul în care venitul din taxe și cheltuieli pentru acte oficiale pentru punerea în aplicare a controlului traficului aerian scade sub costurile recunoscute de Oficiul Federal de Supraveghere pentru controlul traficului aerian, guvernul federal va rambursa organizației de control al traficului aerian diferența din septembrie în măsura în care că fondurile bugetare îi sunt disponibile. Cu toate acestea, conform Legii aviației, care include modificarea, nu există dreptul la rambursare.

Aeroporturile mai mici, în special, pot transmite costurile controlului traficului aerian doar parțial companiilor aeriene. Pandemia de coroană a crescut și mai mult presiunea costurilor asociate. Pentru a oferi sprijin financiar, o modificare a Legii aviației începând cu iulie 2021 a oferit și guvernului federal să contribuie la costurile de control al traficului aerian de acolo.

Alocație parentală mai flexibilă

Părinții copiilor născuți după septembrie 2021 pot utiliza alocația parentală și mai flexibil. Beneficiați de următoarea relaxare:

Dacă lucrați cu jumătate de normă și primiți alocație parentală în același timp, puteți lucra 32 de ore pe săptămână în loc de maximum 30 de ore pe săptămână.

Programul de lucru permis se va schimba și pentru părinții care lucrează în același timp ca parte a așa-numitului bonus de parteneriat. Drept urmare, până acum au reușit să primească alocație parentală plus încă patru luni fiecare. Părinții copiilor nou-născuți din septembrie pot lua, de asemenea, între două și patru luni. De asemenea, li se va permite nu doar 24 până la 32 de ore pe săptămână, în loc de 25 până la 30 de ore pe săptămână. De asemenea, se aplică cel puțin până la sfârșitul anului 2021 că nu trebuie să rambursați bonusul parteneriatului în cazul restricțiilor de muncă legate de coroană din martie 2020.

Limitele modificate ale timpului de lucru sunt destinate în special să faciliteze munca cu fracțiune de normă în zile de opt ore, cum ar fi patru zile pe săptămână cu 32 de ore pe săptămână. Prestațiile de înlocuire a veniturilor, cum ar fi indemnizația de muncă pe perioadă scurtă de timp sau plata bolnavului, nu mai reduc alocația parentală a părinților cu fracțiune de normă.

În cazul nașterilor premature, există și alocație parentală pentru o perioadă mai lungă de timp, și anume:

  • În cazul unei nașteri cu cel puțin șase săptămâni înainte de data calculată: o lună mai mult și, prin urmare, maximum 13 luni
  • Naștere cu cel puțin opt săptămâni înainte de data calculată: cu două luni mai mult și, prin urmare, cu maximum 14 luni
  • Nașterea cu cel puțin douăsprezece săptămâni înainte de data calculată: cu trei luni mai mult și, prin urmare, cu maximum 15 luni
  • Naștere cu cel puțin 16 săptămâni înainte de data calculată: cu patru luni mai mult și, prin urmare, cu maximum 16 luni

Limita de venit până la care există dreptul la indemnizația parentală scade de la 500.000 EUR la 300.000 EUR venituri impozabile comune pe an pentru cupluri. Limita de venit pentru părinții singuri, pe de altă parte, rămâne la 250.000 EUR venituri impozabile pe an.

https://avocati-germania.de

UpTate: 31.08.2021

PayPal

Modificări în septembrie: PayPal întrerupe o funcție. Așa-numitul pool de bani (Moneypool) va fi anulat pe 30 septembrie.

Incepand cu 1.Octombrie 21 nu mai pot fi create pool-uri de bani. Nu este complet clar de ce această funcție, care a fost introdusă în 2017, va fi anulat. Paypal spune doar că doreste să se concentreze asupra altor servicii atunci când colectați bani. Cu toate acestea, experții juridici suspectează că activități criminale, cum ar fi spălarea banilor, au fost efectuate și prin Moneypool. PayPal nu a confirmat această ipoteză.

Vacanță în Canada posibilă din nou din 7 septembrie

Există și modificări pentru turiști. Mai ales pentru cei care iubesc siropul de arțar, munții și somonul. Din a doua săptămână a lunii septembrie, intrarea în America de Nord este posibilă din nou pentru germani. Cu toate acestea, numai pentru Canada și numai dacă sunteți complet vaccinat împotriva coronavirusului. Nu este necesar un test după intrare sau carantina.

Chiar și copiii nevaccinați sub vârsta de doisprezece ani sunt permiși să intre în țară însoțiți de părinții lor fără carantină. Atenție restricțiile de intrare in SUA rămân mai departe in vigoare., chiar si din Canada.
Cu toate acestea, înainte de călătorie, turiștii trebuie să se înregistreze la guvernul canadian pe „ArriveCan” sau să se înregistreze în aplicația asociată. Cu toate acestea, acest lucru este gratuit.

Schimbării la Apple

După cum știu mulți fani Apple, în septembrie va fi prezentat noul iPhone. Din 17 septembrie ar trebui să fie posibilă precomanda noului iPhone 13. Cu toate acestea, se preconizează că pandemia corona va provoca o schimbare în lansarea noului produs Apple. Mulți fani Apple așteptau cu nerăbdare revenirea prezentării live pentru prezentarea noului model de smartphone. Experții se bazează acum pe faptul că anul acesta va exista o singură prezentare virtuală fără public.

Noi legi privind sănătatea și securitatea ocupațională

Ordonanța anterioară Corona privind sănătatea și securitatea ocupațională, care se aplică doar până la 10 septembrie inclusiv, expiră. Guvernul federal ar dori să extindă acest lucru, dar măsurile ar trebui adaptate la situația actuală de pandemie. Conform deciziei guvernelor federale și de stat, datoria angajatorilor de a crea concepte de igienă a companiei și de a oferi auto-teste trebuie reexaminată.

urmăriți si Bayern: din 2.Septembrie intra o noua lege a restrictiilor in vigoare

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu