Statutul recuperat este valabil din nou timp de 6 luni – dar nu pentru toată lumea

Un nou scandal marca Institutul Robert Koch (RKI)!

Abia la mijlocul lunii ianuarie, RKI a făcut furori când a decis să scurteze valabilitatea certificatului de convalescent la trei luni – cu consecințe dramatice pentru libertățile civile a milioane de germani.

Acum întoarcerea! RKI a revizuit în secret această decizie pe site-ul său web și a clarificat: statutul de convalescent scurt de trei luni se aplică „exclusiv persoanelor care nu au fost vaccinate înainte și după trecerea infecției”.

Această recomandare provoacă o mare confuzie în farmaciile din Germania, unde se eliberează certificatele.

Pentru că: În certificatul UE, nu se poate face distincție între convalescienții nevaccinati și cei vaccinați, așa cum scrie „ Pharmazeutische Zeitung ”. Perioada de valabilitate scurtată pentru cei care nu au fost vaccinați „nu este indicată pe certificat”. Acest lucru este confirmat de Asociația Germană a Farmaciştilor ABDA.

Farmaciile nu pot respecta din punct de vedere tehnic recomandarea modificată a RKI! Consecință: TOȚI cei care și-au revenit primesc în farmacii adeverințe valabile șase luni – fie vaccinați sau nu.

Dar asta contrazice recomandarea RKI. Schimbarea ar putea duce și la probleme la verificarea certificatului de vaccinare, potrivit purtătorului de cuvânt al ABDA, Christian Splett.

Splett către BILD: „Pentru a fi mai precis, un convalescent poate fi refuzat în fața unui restaurant sau a unui pub, ÎN ȘI un certificat de convalescent aparent valabil. Și anume dacă boala a fost cu mai mult de 90 de zile în urmă și nu este stocat niciun certificat de vaccinare suplimentar în aplicația Corona-Warn-App. Atunci ar corespunde recomandării RKI.”

Într-un limbaj simplu: din motive tehnice, o persoană recuperată nevaccinată primește acum un certificat de 180 de zile care este valabil oficial doar jumătate din timp. Deci nu poate fi sigur ce drepturi i se vor mai acorda după a 91-a zi.

BILD a întrebat, de asemenea, RKI despre schimbarea statutului celor care s-au recuperat: Cum a apărut schimbarea? Cum ar trebui să fie verificată mai exact valabilitatea diferită a statutului recuperat pentru cei vaccinați și nevaccinati dacă distincția nu este posibilă din punct de vedere tehnic?

Adevărul este: chiar și reducerea temporară a statutului recuperat de către RKI a însemnat efort pentru farmaciile din Germania. Software-ul certificatului a trebuit să fie reprogramat special.

După clarificarea RKI, această modificare tehnică a fost acum „reluată deocamdată”, după cum și-a informat vineri Asociația Farmaciştilor din Germania (DAV). Anterior, valabilitatea scurtată era „stocată” în software-ul farmaciilor, acum vechea perioadă de valabilitate de șase luni a revenit – dar conform RKI, acest lucru nu ar trebui să se aplice efectiv persoanelor nevaccinate.

Deci, următoarea decizie cu care Institutul Robert Koch provoacă confuzie – printre farmaciile germane și milioane de cetățeni recuperați care se întreabă dacă au voie să ia masa în oraș și să meargă la cinema…

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu