Djokovic: „Prefer să ratez turnee decât să fiu obligat să mă vaccinez”

Starul de tenis Novak Djokovic a făcut o declarație clară cu privire la subiectul vaccinării corona într-un interviu acordat BBC britanic. Sârbul a spus: „Prefer să ratez turnee și să nu câștig trofee decât să fiu forțat să fiu vaccinat.” Este dispus să rateze Openul Francez și Wimbledon din această cauză? „Da, sunt dispus să plătesc acel preț”, a spus Djokovic.

Nu vrea să fie aruncat în aceeași oală cu oponenții vaccinării, dar este în favoarea dreptului liber de a decide singur ce intra în corpul său. Și asta este mai important pentru el decât să câștige titluri și să doboare recorduri.

Câștigătorul de 20 de ori de Grand Slam a călătorit în Australia în ianuarie pentru a participa la Australian Open. După zile de ceartă, a fost în sfârșit expulzat din țară. În locul lui Djokovic, adversarul Rafael Nadal a câștigat turneul. A devenit primul jucător din cei trei mari (Djokovic, Nadal, Federer) care a câștigat al 21-lea titlu de Grand Slam.

Djokovic a declarat pentru BBC că încă se gândește să se vaccineze. „Încercăm cu toții să găsim cea mai bună soluție împreună pentru a pune capăt Covid-ului”, a spus tânărul de 34 de ani. „Înțeleg că se încearcă mult la nivel global pentru a ține virusul sub control. Să sperăm că se va termina curând.”

Djokovic a vorbit și cu postul britanic despre testul său pozitiv corona cu câteva săptămâni înainte de călătoria în Australia. El nu a spus în mod specific dacă era fals. În schimb, el a spus că nu a fost o întâmplare grozavă să ia Covid cu puțin timp înainte. „Nimeni nu vrea să ia Corona. O iau foarte în serios. Nu-mi place când cineva crede că am făcut-o intenționat pentru a avea voie să merg în Australia.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu