3G în loc de 2G – Bavaria ridică parțial restricțiile pentru persoanele nevaccinate

Bavaria este „Team Freedom”: prim-ministrul Markus Söder a anunțat relaxarea corona pentru Statul Liber. Puteți afla care sunt acestea aici.

Cu o zi înainte de runda federală și de stat privind viitorul curs Corona , cabinetul bavarez a decis deja o gamă largă de relaxare. „Suntem precauție în echipă și libertate de echipă, dar nu încăpățânați în echipă”, a declarat prim-ministrul Markus Söder ( CSU ) după ședința cabinetului. Acum este timpul să „planificăm intrarea în ieșire”.

3G în loc de 2G: relaxarea regulilor corona dintr-o privire:

 • Restricții de contact : Cei care au fost vaccinați și cei care și-aurevenit se pot întâlni în privat în grupuri de orice dimensiune de joi încolo, nu doar zece persoane ca până acum . Restricțiile de contact aplicabile anteriorpentru persoanele vaccinate și recuperate vor fi șterse complet și fără înlocuire. Regulile de contact pentru persoanele nevaccinate, în schimb, vor rămâne neschimbate deocamdată: de îndată ce există chiar și o singură persoană nevaccinată, o gospodărie se poate întâlni doar cu maximum doi membri ai unei alte gospodării, fără a se număra copiii sub 14 ani. .
 • 2G în loc de 2G plus: Bavaria relaxează regulile corona pentru cei care au fost vaccinați și cei care s-au recuperat: zone mari ale vieții publice, cum ar fi evenimentele sportive, culturale și de agrement, vor fi accesibile din nou de joi fără un test suplimentar sau vaccinare de rapel. Oriunde s-a aplicat regula 2G-plus până acum, doar 2G se va aplica în viitor. Concret, aceasta se referă la zona sportului și culturii (cum ar fi teatre, opere, cinematografe), evenimente publice și private, târguri, conferințe și congrese, precum și facilități de agrement de diferite tipuri.
 • Mai mulți spectatori: Bayern crește numărul maxim de spectatori pentru evenimente culturale și sportive: De joi, până la 25.000 de spectatori sunt din nou permisi, de exemplu la meciurile din Bundesliga – anterior era de 15.000. Limitele de capacitate – în sport o ocupare de maxim 50 la sută, în zona culturală 75 la sută – rămân neschimbate.
 • 3G în loc de 2G: în Bavaria , persoanele care nu au fost vaccinate vor avea din nou acces la alte domenii ale vieții publice de joi – dacă în schimb arată un test negativ. 3G în loc de 2G anterioară se va aplica apoi universităților, învățământului extracurricular, formării profesionale, educației și formării ulterioare, școlilor de muzică, bibliotecilor și arhivelor, muzeelor ​​și expozițiilor, studiourilor de fitness și solarii.
 • Elevi: Copiii și tinerii cu vârsta sub 18 ani care sunt testați în mod regulat pentru virusul corona la școală vor avea în viitor același statut ca și cei care s-au recuperat sau care au fost vaccinați. În viitor, veți avea acces la toate zonele 2G chiar și fără vaccinare corona .
 • Comerț cu amănuntul : Pentru întreprinderile de vânzare cu amănuntul, servicii și artizanat, numărul de clienți nu mai este limitat de la un client la 10 metri pătrați.

De la runda federal-stat de miercuri, Bavaria se așteaptă și „perspective de deschidere suplimentare” pentru comerțul de catering , sectorul de cazare, precum și pentru pub-uri, cluburi și discoteci. „ Bavaria își poate imagina că va deschide gastronomia și cazarea către 3G în general în curând”, spune decizia cabinetului. „Barurile, cluburile și discotecile ar putea fi deschise cu prudență în condițiile 2G plus”. Bavaria nu dorește să acționeze singur aici, dar speră la pași la nivel național.

Cele mai importante declarații ale conferinței de presă din ticker:

Prim-ministrul Markus Söder , ministrul Economiei Hubert Aiwanger și ministrul Sănătății Klaus Holetschek au informat despre rezultatele reuniunii cabinetului într-o conferință de presă – cele mai importante declarații:

 • 12.10: Conferința de presă s-a încheiat.
 • 11:58: Acum jurnaliştii pot pune întrebări.
 • 11:54: Ministrul Sănătății Klaus Holetschek are acum cuvântul. El critică, de asemenea, faptul că există atât de multă confuzie din Berlin cu privire la măsurile corona și citează din nou statutul recuperat ca exemplu.
 • 11.45: Acum vorbește ministrul Economiei, Hubert Aiwanger . „Ieșim din zona cu probleme”, a spus Aiwanger . Este sigur că și anul acesta se pot organiza și festivaluri populare.
 • 11.39 a.m.: În ceea ce privește MPK de mâine, Söder abordează din nou cerința de vaccinare legată de unități. El susține în continuare faptul că ar trebui să existe o obligație generală de vaccinare. Dar trebuie să clarificați implementarea. În prezent, sunt prea multe întrebări pe care guvernul federal le ridică din cauza deciziilor. „De asemenea, cerem urgent guvernului federal să clarifice ce se întâmplă cu statutul recuperat”, solicită Söder și critică abordarea RKI.
 • 11.38 : Söder promite că cluburile și discotecile din Bavaria vor avea voie să se redeschidă sub 2G-Plus după carnaval .
 • 11.37: De la 2GPlus la 2G și de la 2G la 3G – acesta este planul pentru Bavaria .
  • Mai exact înseamnă de la 2G la 3G: În Bavaria există reguli noi pentru cei nevaccinati. De joi, persoanele nevaccinate vor avea din nou acces in alte domenii ale vietii publice – daca vor da test negativ. 3G în loc de 2G anterioară se va aplica apoi, printre altele, la universități, formare profesională, educație și formare continuă, școli de muzică, biblioteci și arhive, muzee și expoziții, studiouri de fitness și solarii.
  • De la 2GPlus la 2G: Se aplică noi reguli celor care au fost vaccinați și celor care s-au recuperat de joi: Zone mari ale vieții publice, cum ar fi evenimentele sportive, culturale și de agrement, sunt accesibile din nou fără un test suplimentar sau vaccinare de rapel. Oriunde s-a aplicat regula 2G-plus până acum, doar 2G se va aplica în viitor. Concret, aceasta se referă la zona sportului și culturii (cum ar fi teatre, opere, cinematografe), evenimente publice și private, târguri, conferințe și congrese precum și facilități de agrement de toate felurile.
 • 11.36 : Restricțiile de contact pentru persoanele vaccinate și recuperate sunt ridicate. În viitor, vă puteți întâlni din nou în privat în grupuri de orice dimensiune, nu doar în grupuri de zece ca înainte.
 • 11:34: Până la 19.3. situația epidemică din Bavaria va continua. După aceea ai nevoie de un pachet de protecție – „pentru măști, strategii de testare etc.”, spune Söder . Și, de asemenea, un plan de urgență pentru toamnă, în caz că mai vine un val.
 • 11.32 : Acum vorbește despre Corona: Situația este stabilă, sistemul de sănătate nu este supraîncărcat. Bayern este „Team Caution”, dar și „Team Freedom”. De aceea este timpul să „planificăm intrarea în ieșire” și să prezinți un plan de relaxare.
 • 11.31 : Prim-ministrul Söder începe conferința de presă cu o comemorare a accidentului grav din Schäftlarn din seara precedentă. Le mulțumește celor 800 de salvatori care au fost la fața locului și urează multă putere tuturor celor răniți.
 • 11:30: Începe conferința de presă.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu