Tatălui îi este permis să-și vaccineze copiii împotriva voinței fostei sale soții

Ce să faci când părinții se ceartă dacă copilul lor ar trebui să fie vaccinat împotriva Corona? Potrivit unui tribunal de familie din Saxonia Inferioară, decizia aparține părintelui, care urmează recomandările Stiko.

În cazul unor diferențe serioase de opinie cu privire la vaccinarea corona a copiilor, decizia poate fi transferată părintelui printr-o hotărâre judecătorească, care aderă la recomandarea de vaccinare a Comisiei Permanente de Vaccinare (Stiko). Acest lucru a fost decis de o instanță de familie din Bad Iburg din Saxonia Inferioară, cu referire la jurisprudența stabilită a Curții Federale de Justiție (BGH) în această problemă. Totuși, trebuie luate în considerare și dorințele copilului.

Decizia publicată vineri a vizat o dispută între cuplurile divorțate cu doi copii de 12 și 14 ani. Cei doi părinți împart custodia. Potrivit instanței, mama și tatăl au convenit inițial să ia recomandarea medicului pediatru curant ca reper atunci când a fost vorba de chestiunea vaccinării corona. Ulterior, mama le-a respins recomandarea și, în general, a blocat vaccinarea. Tribunalul de familie de la tribunalul districtual Bad Iburg a transmis apoi decizia tatălui prin ordin. Aceasta corespunde jurisprudenței Curții Federale de Justiție bazată pe dispozițiile Codului civil.

Trebuie luate în considerare dorințele copilului

Dacă nu există riscuri speciale de vaccinare pentru copilul în cauză, decizia trebuie întotdeauna transferată părintelui care respectă recomandarea de vaccinare Stiko. Instanța a subliniat că o astfel de recomandare generală de vaccinare este disponibilă pentru copiii de la vârsta de doisprezece ani în cazul Corona.

Voința proprie a copilului trebuie luată în considerare și la clarificarea litigiilor privind încredințarea – dar conform situației juridice doar dacă aceasta „se poate forma și o opinie independentă asupra subiectului custodiei în ceea ce privește vârsta și dezvoltarea acesteia”. Dacă un copil nu își poate forma propria opinie cu privire la beneficiile și riscurile vaccinării din cauza comportamentului unui părinte care vizează „teamă și intimidare”, voința copilului nu împiedică transferarea deciziei unuia dintre părinții acestuia, a explicat în continuare instanța.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu