UE extinde certificate digital de vaccinare – cum vezi când expiră statutul “imun”

În iulie 2021, certificatul digital de vaccinare a fost introdus în Europa. Acest lucru permite cetățenilor UE să călătorească liber în interiorul și în afara granițelor. Acum se știe: Comisia UE intenționează să prelungească valabilitatea și nu se așteaptă ca pandemia să se încheie nici în acest an. 

Conform dorințelor Uniunii Europene, certificatul digital de vaccinare ar trebui să rămână valabil în UE cel puțin până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Pentru cetățenii germani, asta înseamnă că oricine dorește să călătorească în străinătate va avea nevoie de aplicația de avertizare Corona sau de aplicația CovPass cel puțin până anul viitor. Dar certificatul digital de vaccinare în formă tipărită este considerat și un document de călătorie important pe lângă cartea de identitate.

Certificate de vaccinare până în iunie 2023: Aceste scenarii s-ar putea aplica acum

Dacă certificatul digital de vaccinare rămâne până în iunie 2023, vor avea nevoie atunci cetățenii germani de vaccinări regulate? Până acum nu există informații clare despre asta.

De exemplu, nu este clar ce ar trebui să se aplice cetățenilor germani care, de exemplu, au primit deja o vaccinare de rapel sau o vor primi în următoarele câteva luni.

Conform stadiului actual, protecția booster nu expiră în Germania, deși pe documente este menționată o dată de expirare. Cu toate acestea, există deja primele țări din UE care permit expirarea vaccinurilor de rapel. În Austria, a treia înțepătură este valabilă 270 de zile (nouă luni).

Aceste scenarii se pot aplica apoi:

  1. Extensie automată! Este posibil ca protecția de rapel (vaccinarea de reîmprospătare) să se aplice automat până la sfârșitul lunii iunie 2023. În aplicația CovPass și pe certificatul digital de vaccinare, există în prezent o dată de expirare de un an. După cum explică experții, această dată de expirare trebuie specificată din motive tehnice.
     
  2. Vine a patra vaccinare! Este posibil ca cetățenii germani să primească o a patra vaccinare după o anumită perioadă de timp pentru a fi considerați „complet vaccinați”. Institutul Robert Koch a recomandat până acum doar o a patra vaccinare pentru grupurile de risc nu mai devreme de trei luni după a treia vaccinare cu un vaccin ARNm.
     
  3. Certificatul de vaccinare digital va fi desființat! Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil ca certificatul digital de vaccinare să fie abolit la un moment dat și înainte de iunie 2023 planificat. UE a ales data pentru a evita restricțiile privind libertatea de călătorie. Din ce în ce mai multe țări au înăsprit deja reglementările de intrare și au reintrodus controalele la frontieră din cauza variantei virusului omicron. Consecința? Reguli diferite, multă frustrare și multă birocrație. UE a luat măsurile adecvate și, de exemplu, a stabilit un regulament uniform pentru perioadele de expirare.

Cum să vezi când îți expiră starea imunitară

Oricine și- a revenit își pierde statutul imunitar în Germania la trei luni după rezultatul pozitiv al testului. Cu toate acestea, persoana recuperată poate călători fără probleme în alte țări UE chiar și după aceste trei luni. Comisia UE a recomandat menținerea statutului imunitar pentru cei care și-au revenit timp de șase luni.

Cei care sunt imunizați de bază , adică au primit doar două vaccinări, își pierd statutul după șase luni. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care au fost vaccinate o dată și care și-au revenit apoi.

Persoanele care au fost stimulate (adică cu o a treia vaccinare) sunt considerate în prezent a fi „vaccinate complet” pe o perioadă nedeterminată. Din cauza situației dinamice, însă, acest lucru s-ar putea schimba.

Puteți vedea când expiră starea dvs. folosind calculatorul nostru, pe care îl puteți găsi aici:

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu