Elveția pune capăt carantinei persoanei de contact și plănuiește o relaxare suplimentară

În ciuda numărului semnificativ mai mare de infecții cu corona decât în ​​Germania, Elveția dorește să ridice unele măsuri de protecție în curând. Obligația de carantină pentru persoanele de contact a fost suspendată mai întâi.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, în Elveția nu mai există o obligație de carantină pentru persoanele care au fost în contact cu persoane infectate. Guvernul a anunțat că carantina a devenit mai puțin importantă din cauza numărului foarte mare de infecții. Oricine este infectat trebuie să continue să se izoleze. De asemenea, obligația de birou la domiciliu nu mai este aplicabilă cu efect imediat. Guvernul a decis miercuri.

Decizia finală privind încetarea tuturor celorlalte măsuri pe 16 februarie, după consultarea cantoanelor. Guvernul a făcut două propuneri: Varianta unu prevede încetarea aproape tuturor măsurilor din 17 februarie, când scade numărul de infecții și ocuparea spitalelor cu pacienți cu Covid. Persoanele infectate ar trebui apoi să se izoleze în continuare.

Varianta a doua prevede o retragere treptată a măsurilor. Prima ar cădea regula 2G în restaurante, iar cerința de mască în transportul public ar urma pe ultima. Pe 16 februarie va fi luată și decizia dacă obligația de a testa persoanele nevaccinate sau recuperate și colectarea datelor de contact vor fi ridicate la intrare.

Oficiul Federal Elvețian de Sănătate Publică a raportat miercuri 41.000 de cazuri noi de corona în 24 de ore. Calculat la 100.000 de locuitori, este aproape de două ori mai mult decât în ​​Germania. Incidența de 14 zile, care indică câte infecții noi au fost la 100.000 de locuitori în decurs de 14 zile, a fost de 5354. În Germania, autoritățile dau o incidență de șapte zile. Era 1227,5 miercuri.

În cele două cantoane din Basel, există indicii că s-a atins un vârf temporar al noilor infecții. Incidențele respective sunt încă de peste 2000 de noi infecții la 100.000 de locuitori. De la începutul săptămânii, însă, incidența este în scădere în Baselland, la Basel de cinci zile.

Pe de altă parte, numărul crescut de cazuri a avut recent un impact asupra internărilor în spital: la Basel, numărul de pacienți internați cu Covid 19 a crescut marți la 140. Maximul anterior este de 158 (1 decembrie 2020). În comparație cu al doilea val, totuși, mai puțini pacienți cu Covid 19 sunt îngrijiți în unitățile de terapie intensivă din ambele cantoane din Basel.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu