Guvernul Romaniei a decis modificări în cazul PLF. Scad amenzile, crește termenul în care poate fi completat formularul

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat astăzi categoriile de persoane care vor fi exceptate de la completarea PLF. Modificări sunt și în cazul perioadei pe care o au la dispoziție călătorii pentru a completa acest formular, dar și în cazul valorii amenzii.

Atfel, piloții, marinarii, șoferii de tiruri, personalul feroviar, cei care tranzitează zilnic frontiera pentru a merge la locul de muncă și alte câteva categorii de persoane vor fi exceptate de la completarea PLF. În același timp, călătorii pot completa formularul cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară, față de 24 până acum.

Pragul minim al amenzii a fost redus de la 2.000 la 500 de lei. Andrei Baciu și-a cerut scuze față de „toți cei care au fost în situații dificile” din cauza obligației de a completa acest formular.

Categoriile exceptate de la completarea PLF

a) piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă și personalul feroviar;

b) conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care
asigură transport de persoane;

c) personalul navigant maritim și fluvial, precum și personalul de deservire a platformelor maritime;

d) personalul navigant îmbarcat la bordul navelor, elicopterelor și personalul de deservire a platformelor maritime situate în zona economică exclusivă a României și care nu se deplasează pe teritoriul altui stat;

e) polițiștii care participă la misiuni de aducere în România, sub escortă, a persoanelor urmărite internațional și a celor transferate în vederea continuării executării pedepsei cu închisoarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

f) personalul implicat în executarea misiunilor de transport pacienți ai serviciului medical la și din unități sanitare aflate în afara teritoriului României.

g) persoanele care în vederea deplasării la locul de muncă tranzitează frontiera de stat cel puțin o dată în 24 de ore; ”

Andrei Baciu a anunțat că s-a redus și valoarea amenzilor, respectiv pragul minim a scăzut de la 2.000 la 500 de lei. Acesta a adăugat că persoanele care au contestat amenda în instanță, dacă în final vor fi amendate, vor primi amenda de 500 de lei.

De asemenea, a fost prelungit termenul în care PLF poate fi completat, de la 24 de ore înainte de a intra în țară la 72 de ore înainte de a intra în țară. Formularul poate fi completat și după 24 de ore de la intrarea în țară.

Citește și Amenzi pe bandă pentru piloți, marinari, șoferii de tiruri din cauza formularului PLF / Călători care au completat documentul s-au trezit amendați cu 2.000 de lei / Autoritățile au rămas în faza discuțiilor, iar oamenii trebuie să conteste în instanță.

Ai o știre, imagine sau o informație ce crezi ca e de prezentat? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp la +40736041440 sau contact@erichmocanu.ro

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu