Ziua Parintilor de Ingeri

Se instituie ziua de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată “Ziua părinţilor de îngeri

Camera Reprezentanților a aprobat marți 14.Mai un proiect de lege care va stabili ziua de 15 octombrie drept „Ziua Părinților Îngeri”.

Ziua prevede că majoritatea părinților care au suferit trauma decesului unui copil în timpul sarcinii, nașterii sau chiar până la bătrânețe vor beneficia.
10 consultații psihologice gratuite.

„15 octombrie, „Ziua părinților îngeri” este o zi națională de comemorare pentru copiii care mor în timpul sarcinii, nașterii sau înainte de vârsta de 18 ani.
„Pentru a sărbători Ziua Părinților Îngerași, agențiile guvernamentale centrale și locale și organizațiile neguvernamentale pot organiza evenimente și activități publice”, precizează Legea Normativă.

În plus, părinții copiilor care decedează în timpul sarcinii, nașterii sau înainte de împlinirea vârstei de 18 ani au dreptul la 10 consultații psihologice gratuite in urmatoarele sase luni de la deces, indiferent dacă aveau asigurare legală de sănătate la momentul decesului.

Finanțarea acestor costuri va fi asigurată de la bugetul de stat sau din alte surse, inclusiv din fonduri externe rambursabile și nerambursabile, în conformitate cu Legea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Sănătății vor elabora reglementări metodologice de aplicare a acestor prevederi, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Camera Deputatilor: https://erichmocanu.tv/parintilor-de-ingerii/

VOT in SENAT: https://erichmocanu.tv/sosoaca-nu-a-votat-ziua-parintilor-de-ingerii/

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu