Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Acuzații de rasism împotriva biroului de asistență socială pentru tineret – Asistența socială a copiilor în pericol

Multe dintre cazurile în care oamenii sunt luați în îngrijire sunt nejustificate, deoarece autoritățile acționează adesea pe baza unor prejudecăți.

Luarea cu forța a copiilor de lângă părinți este considerată a fi ultimul și cel mai dur mijloc folosit de birourile de protecție a tineretului pentru a proteja bunăstarea adolescenților. Cu toate acestea, așa-numita “luare în grijă” este adesea folosită mult prea ușor, mai ales în cazul familiilor de migranți, au criticat vineri seara inițiativele antirasiste în cadrul evenimentului “Brusc, copilul a plecat – rasismul în cazul luării în grijă de către biroul de protecție a tineretului”.

“Birourile de asistență socială pentru tineret sunt organizații de ajutorare a căror sarcină este de a proteja bunăstarea copilului. Cu toate acestea, birourile de asistență socială pentru tineret pun de obicei în pericol bunăstarea copilului într-o măsură mult mai mare”, spune un purtător de cuvânt al Space2grow, un proiect pentru femei refugiate și migrante, care a organizat evenimentul împreună cu Campania pentru victimele violenței poliției (KOP) și cu centrul de consiliere Reach Out pentru victimele violenței de dreapta, rasiste și antisemite.

Marie Melior, avocat specializat în dreptul familiei, a declarat: “Rasismul începe cu mâncarea și limba. De exemplu, dacă copilul primește doar mâncare arabă și nu vorbește limba germană cu mama, acest lucru este deja considerat un risc pentru bunăstarea copilului.” Acestea sunt motive suficiente pentru a convoca o răpire de copil.

Măsurile ar însemna o pierdere de autoritate și de cultură pentru părinți: Familiile sunt sub observație, totul este notat, se păstrează înregistrări ale persoanelor în cauză și nu li se permite să își vadă propriile dosare din motive de protecție a datelor.

În cele mai multe cazuri, cei afectați nu se apără, deoarece se tem că nu li se va mai permite niciodată să își vadă copiii, potrivit inițiativelor antirasiste. O altă problemă este reprezentată de barierele lingvistice. Documentele, sesiunile de consiliere și procedurile judiciare sunt toate în limba germană. Birourile de asistență socială pentru tineret interpretează, de asemenea, lipsa de înțelegere lingvistică drept o lipsă de dorință de cooperare. De asemenea, acest lucru duce adesea la îndepărtarea copiilor.

Marie Melior a relatat despre un proces împotriva unei tinere mame. Femeia nu înțelegea limba germană, motiv pentru care Melior a început să interpreteze. Ea a fost apoi mustrată de către judecător; nu a fost asigurată nicio traducere. Verdictul judecătorului: femeia avea nevoie de terapie și era nebună. “Și așa se decid majoritatea cazurilor. Victimele nu înțeleg limba și nu pot reacționa. Dar aceasta este catalogată drept nebunie”.

Melior sugerează că participarea la cursuri de formare în domeniul criticii rasismului pentru asistenții sociali ar fi o modalitate de a îmbunătăți situația. De asemenea, ar fi de ajutor dacă ar fi angajați mai mulți interpreți pentru a depăși bariera lingvistică. Organizațiile ar dori să colaboreze îndeaproape cu birourile de asistență socială pentru tineret, dar acest lucru nu este fezabil din motive de protecție a datelor. Acestea critică faptul că problema este în primul rând una politică. În loc de reduceri ale infrastructurii sociale, cei afectați au nevoie de mai multe centre de consiliere.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu