Cine are voie sa facă in Germania Recalcularea de Venit

Internetul, facebook-ul sau alte platforme online este pline de așa numiți experți in contabilitate si recalcularea Venitului anular. Dar au voia sa ofere acest serviciu? Cum pot afla daca au dreptul de a oferi acest serviciu?

În Germania, consultanța fiscală poate fi oferită numai de către consilieri fiscali, agenți fiscali, avocați, auditori, contabili jurați și anumiți profesioniști care ofereau deja consultanță fiscală la 1 ianuarie 1988. Aceste persoane trebuie să fie înscrise într-un registru profesional corespunzător.

Este important de reținut faptul că titlul de “Consultant Fiscal” este protejat în Germania și numai persoanele care au calificările și autorizațiile prevăzute se pot numi consultanți fiscali. Cerințele și reglementările exacte se pot schimba, așa că este recomandabil să verificați reglementările actuale sau să contactați direct autoritățile relevante.

În mod normal, există două căi pentru a deveni consultant fiscal: o diplomă universitară sau o formare profesională. Pe lângă examenul standardizat, ambele căi au în comun faptul că necesită mai mulți ani de muncă practică în domeniul impozitelor administrate de autoritățile fiscale federale sau de stat.

Primul pas este formarea ca funcționar fiscal. După ce ați absolvit cu succes această etapă, trebuie să aveți 7 ani (cu o formare suplimentară ca specialist în domeniul fiscal între timp) sau 10 ani de experiență profesională înainte de a fi admis la examenul de consultant fiscal.

Conform Legii actuale, asistența în materie fiscală este permisă numai pentru rude în sensul articolului 15 AO: Aceștia sunt părinții, bunicii, copiii, nepoții, socrii, ginerele și nora, frații, cumnatul, cumnata, unchiul, mătușa, nepotul, nepoata, părinții adoptivi și copiii adoptivi, logodnicul (logodnica).

In Germania sunt 28.493 de consultanți fiscali sunt angajați la un cabinet fiscal. 60.925 de consultanți fiscali lucrează pe cont propriu într-un cabinet individual, ca asociație profesională sau într-o firmă de consultanță fiscală.

Din cei 60.925 sunt doar 20 de Birouri de “Consiliere Fiscala” in care se vorbește limba romana.

Pentru a controla daca Ana sau Ion chiar sunt/este “Consultant Financiar” puteți apăsa aici, si puteți căuta in Sistemul de Contabili, daca ei sunt înregistrați.

Bineînțeles ca NU. Așa cum am menționat mai sus, numele de “Consilier Fiscal” este un Nume protejat si dreptul au doar cei ce sunt aprobați de Ministerul Finanțelor. vezi aici

Agentul de asigurării este un Consultant pe Asigurări (§ 34d Intermediari de asigurări, consultanți în asigurări) si daca dorește sa ofere si Credite, este obligat sa aibă pe langa §34 d GewO si §34c sau $34i din GewO.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu