Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Alocație de bază pentru copii în loc de alocație pentru copii începând cu 2025

Alocația de bază pentru copii: Reforma, care ar trebui să simplifice cererile pentru părinți și să grupeze prestații precum alocația pentru copii și alocația pentru copii, va avea loc probabil în 2025.

Guvernul federal își asumă lupta împotriva sărăciei în rândul copiilor din Germania. Noua alocație de bază pentru copii va juca un rol important în acest sens. Deci, ce înseamnă posibila eliminare a alocației pentru copii? Se preconizează că noua reformă va înlocui actualul sistem de alocații pentru copii în 2025. Familiile cu venituri deosebit de mici vor beneficia de ajutor în acest mod, iar șansele copiilor în viața ulterioară vor fi sporite. Aceasta este ceea ce dorește ministrul federal pentru familie, Lisa Paus (Verzi).

“Vrem să consolidăm familiile și să scoatem mai mulți copii din sărăcie. În acest scop, introducem o alocație de bază pentru copii”, așa a fost prezentată alocația de bază pentru copii în acordul de coaliție. Reforma planificată constă în gruparea prestațiilor anterioare, cum ar fi alocația pentru copii, alocația pentru copii, suplimentul pentru copii, părți din “pachetul de educație și participare” și altele – și, de asemenea, în simplificarea accesibilității acestora.

Sfârșitul alocației pentru copii: Câți bani ar trebui să le ofere părinților alocația de bază pentru copii

Nu a fost cazul până acum. La urma urmei, părinții trebuie să solicite cu greu măsuri de sprijin, cum ar fi alocațiile pentru copii, de la diferite autorități. Acesta este motivul pentru care foarte multe familii nu își revendică pretențiile față de stat. După eliminarea alocației pentru copii, alocația de bază pentru copii ar trebui să pună capăt acestei situații. Totul trebuie să devină mai uniform, mai simplu și mai bine direcționat. Dar ce conține, de fapt, alocația de bază pentru copii?

În locul alocației pentru copii și a sprijinului restant, alocația de bază pentru copii este compusă din două părți, potrivit unui proiect al Ministerului Federal pentru Familie, Persoane în vârstă, Femei și Tineret:

Sfârșitul alocației pentru copii: alocația de bază pentru copii constă într-o sumă de bază și o sumă suplimentară

  • Suma de bază
  • Suma suplimentară

Conform planului, suma de bază pentru alocația de bază pentru copii ar trebui să corespundă cel puțin cu alocația actuală pentru copii. În prezent, după o creștere surprinzătoare la începutul anului 2023, aceasta este de 250 de euro pe lună pentru fiecare copil. Suma urmează să fie revizuită la fiecare doi ani și ajustată dacă este necesar. Un lucru este clar: cuantumul de bază al alocației de bază pentru copii este fixat după încetarea alocației pentru copii. Ea nu poate fi compensată cu prestații sociale, cum ar fi alocația de cetățean pentru părinți.

Alocație de bază pentru copii în loc de alocație pentru copii: Suma de bază este garantată din 2025, suma suplimentară nu este garantată.

Cu toate acestea, cea de-a doua componentă a alocației de bază pentru copii este diferită: contribuția suplimentară. Pe lângă o rată forfetară pentru educație și participare (în prezent 15 euro), contribuția suplimentară va include o rată forfetară pentru costurile de locuință ale copiilor (în prezent 150 de euro).

Totuși, spre deosebire de suma de bază garantată, suma suplimentară depinde de venitul părinților. Se aplică formula: cu cât venitul este mai mare, cu atât mai puțini bani pentru familie. Peste un anumit venit anual, părinții rămân chiar cu mâna goală. Totuși, această limită nu a fost încă stabilită.

Alocație de bază pentru copii în loc de alocație pentru copii: Cine primește banii

La fel ca și alocația pentru copii, alocația de bază pentru copii este destinată să sprijine toți copiii de la naștere până la vârsta de 18 ani. Cei care urmează o formă de învățământ pot primi alocația de bază pentru copii până la împlinirea vârstei de 25 de ani. Cei care studiază vor primi sprijin pentru încă doi ani. Copiii majori care nu mai locuiesc cu părinții lor vor primi direct această sumă.

Solicitarea alocației de bază pentru copii: cererea va deveni mai ușoară pentru familii în 2025

O idee centrală a reformei pentru alocația de bază pentru copii este simplificarea sistemului. La fel ca în cazul alocației pentru copii, părinții nu ar mai trebui să meargă să obțină ajutorul; mai degrabă, potrivit ministrului Familiei, Paus, statul are “datoria de a aduce”.

Cu toate acestea, chiar și în cazul alocației de bază pentru copii, nu este posibil să se aplice fără o cerere. Solicitarea prestațiilor pentru alocația de bază pentru copii va deveni cel puțin mai ușoară odată cu conceperea unui nou portal online. În plus, se va reduce și mai mult sarcina administrativă, deoarece părinții nu vor mai trebui să facă dovada veniturilor. Noul oficiu pentru alocația de bază pentru copii urmează să obțină informațiile relevante direct de la biroul fiscal.

Solicitarea alocației de bază pentru copii: Părinții trebuie să ia măsuri acum?

Părinții trebuie să acționeze acum și să facă deja ceva sau să solicite ceva înainte ca alocația de bază pentru copii să intre în vigoare în 2025? Nu. Părinții nu pot solicita încă fonduri pentru alocația de bază pentru copii, deoarece este încă un proiect politic. Proiectul de lege ar trebui să fie gata după vacanța de vară. Obiectivul este ca alocația de bază pentru copii să intre în vigoare în 2025.

Cu toate acestea, în prezent, a izbucnit o dispută cu privire la posibilele costuri suplimentare ale reformei. În special ministrul de finanțe Christian Lindner (FDP) a criticat alocația de bază pentru copii. “Nu tot ceea ce este de dorit poate fi făcut imediat”, a declarat el pentru portalul de știri t-online.de despre cererile Verzilor de introducere rapidă a alocației de bază pentru copii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu