Beneficiarul venitului de cetățean a fost parat la Biroul de Asistență Socială pentru Tineret: Dintr-o dată sună telefonul

Sandra, care este șomeră, a fost denunțată la Oficiul pentru Protecția Tinerilor din cauza contactului cu fiul ei, Dave-Martin. Riscă acuma luarea in custodia statului?

Se fac acuzații grave la adresa vedetei “Hartz und Herzlich”, Sandra și a soțului ei, Tino. Cuplul a fost reclamat la biroul de asistență socială pentru tineret. Motivul: beneficiara Hartz4 (acum numită alocație de cetățean), în vârstă de 39 de ani, nu s-ar fi comportat corespunzător cu fiul ei de aproape un an. O povară grea pentru femeie, care nu este conștientă de nicio vină, după cum explică în episodul documentarului despre sărăcie al RTL, difuzat de postul de televiziune pe 30 octombrie 2023 la ora 16.05.

“Urmează să avem o discuție despre un plan de sprijin provizoriu”, a declarat Sandra, care este și bunica a trei copii, pentru RTL Zwei. Potrivit acesteia, Biroul de Asistență Socială pentru Tineret a primit sesizări potrivit cărora fiul Dave-Martin nu primește jucării sau o sticlă de lapte. Ar trebui să țipăm la cel mic, ceea ce nu este adevărat”, se arată vizibil supărată beneficiara Hartz4 (numit acum “Bürgergeld”).

Probleme pentru “Hartz und Herzlich” Sandra

Dar se pare că acuzațiile pot fi clarificate. “Am reușit să infirmăm totul la centrul de sprijin familial. A fost deja scris un raport despre asta. Acum există doar niște bârfe despre asta”, spune Sandra.

Dar ea este încă îngrijorată: “Da, bineînțeles că sunt îngrijorată că s-ar putea întâmpla ceva. Că micuțul va fi smuls de lângă noi din cauza unei acuzații atât de false. Dacă este într-adevăr ea, ceea ce bănuiesc că este, va fi acuzată că a făcut o acuzație falsă.

Dar, din fericire, sprijinul familiei pare să fie de partea mamei a șase copii. În timpul filmărilor, telefonul mobil al femeii de 39 de ani a sunat. La telefon era un membru al echipei de sprijin familial, iar ea se afla la pediatru, care i-a putut confirma că totul este în regulă cu fiul ei. Un ajutor binevenit pentru mama disperată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu