woman in black dress standing in the middle of a forest
Photo by Sinitta Leunen on Pexels.com

Costume interzise de Halloween: Iată cum nu ai voie să te îmbraci

Halloween-ul este perioada costumelor. Cu toate acestea, se recomandă prudență, deoarece există costume care sunt interzise.

De Ziua Reformei, protestanții nu numai că îl comemorează pe Martin Luther și începutul Bisericii Protestante, dar mulți oameni sărbătoresc, de asemenea, Halloween-ul pe 31 octombrie. Cel mai important lucru este să te costumezi, iar cu cât mai înfricoșător, cu atât mai bine. Cu toate acestea, se recomandă prudență în acest caz, deoarece nu există doar costume care sunt interzise la carnaval, ci și la Halloween. În caz contrar, sunteți pasibili de urmărire penală. Puteți citi despre ce costume sunt interzise și ce altceva trebuie să știți aici.

Ce costume sunt interzise de Halloween?

În principiu, în Germania nu există nicio lege care să interzică în mod expres anumite costume. Cu toate acestea, există restricții privind anumite costume:

Clovn de groază

Cei care se inspiră din filmul de groază “ES” și vor să defileze pe străzi în pielea lui Pennywise ar trebui să fie deosebit de atenți la comportamentul lor. Costumul în sine nu reprezintă, de obicei, o problemă, dar, potrivit platformei juridice Jura Forum, persoanele deghizate astfel au fost deja subiectul unor “agresiuni relevante din punct de vedere penal”. “Orice persoană costumată ca un clovn de groază care începe să urmărească trecătorii, eventual chiar înarmată cu o bâtă de baseball sau un cuțit, poate fi urmărită penal pentru comportament amenințător sau coercitiv”, explică Jura Forum. Nu contează dacă acțiunea a fost planificată doar ca o glumă și dacă clovnul horror nu a avut intenția de a răni efectiv persoana.

Dacă alte persoane sunt atât de speriate de clovnul groazei încât cad sau fac un atac de cord, de exemplu, persoana costumată poate fi acuzată de agresiune.

Costum de uniformă

În plus, trebuie să se acorde atenție și costumelor uniforme. Aceasta include uniformele de poliție, de exemplu. Acestea pot fi purtate numai dacă se poate recunoaște în mod clar că este vorba de un costum. Dacă diferența nu mai este recunoscută, un costum de uniformă este interzis conform platformei juridice. Prin urmare, pe acesta nu trebuie să fie reprezentate, de exemplu, embleme naționale.

Orice persoană care utilizează în mod abuziv titluri, titluri profesionale sau însemne poate fi amendată sau închisă în conformitate cu secțiunea 132a din Codul penal.

Costumele care arată multă piele

De asemenea, creatorii de costume trebuie să fie atenți la costumele care arată multă piele, deoarece există anumite limite. Dacă cineva se simte atât de deranjat de costumul revelator, poate fi vorba de tulburarea liniștii publice, care este reglementată în secțiunea 183a din Codul penal. În cazuri extreme, actele exhibiționiste pot fi, de asemenea, pedepsite în temeiul secțiunii 183.

Costumele cu arme

Legi precum Legea privind armele pot, de asemenea, să restricționeze anumite costume. După cum se știe, portul armelor de foc și al armelor albe și tăietoare nu este permis în public. Secțiunea 42a din Legea privind armele prevede, de asemenea, că portul așa-numitelor arme aparente este pedepsit. Potrivit platformei juridice Jura Forum, armele aparente sunt obiecte care “seamănă în mod confuz cu arme reale”. Semnificația: profanii nu își pot da seama la prima vedere dacă este vorba de o armă reală sau doar de un manechin.

În conformitate cu aceasta, armele prima facie sunt caracterizate după cum urmează:

  • Arme de foc care au aspectul general al unei arme de foc reale.
  • Arme de foc care sunt o replică evidentă a unor arme de foc reale.
  • Arme de foc reale care au fost scoase din funcțiune.

Fanii de Halloween care încalcă secțiunea 42a din Legea privind armele comit o infracțiune administrativă care se pedepsește cu amendă, potrivit Forumului Jura. Excepțiile se aplică doar la ședințele foto și la înregistrările de film și televiziune. De asemenea, acestea sunt permise la spectacolele de teatru.

Așadar, dacă vreți să fiți în siguranță atunci când cumpărați arme pentru Halloween, trebuie să vă asigurați că acestea sunt “recognoscibile prin aspectul lor general ca fiind destinate jocului sau evenimentelor tradiționale”, după cum ne informează platforma de drepturi. Astfel de obiecte pot fi recunoscute, de exemplu, după dimensiunea lor nerealistă, adică dacă sunt semnificativ mai mici sau mai mari decât originalul. În plus, pentru astfel de “jucării” se folosesc adesea culori neon, pentru a face direct vizibil faptul că este vorba despre un manechin.

Apropo: Există ziceri amuzante pentru adulți și copii pentru Halloween. Iar pentru cei care preferă să stea acasă de Halloween și să vadă filme de groază, există o selecție largă pe programul TV. De asemenea, am compilat pentru dvs. cele mai bune 55 de filme de groază din toate timpurile. Pentru cei cărora nu le place să fie atât de înfricoșător și vor să vadă filme de Halloween cu copiii, există 20 de sfaturi pentru întreaga familie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu