pumpkin on brown wooden table
Photo by Monstera Production on Pexels.com

Halloween devine o tradiție în creștere în Germania

Nu te speria daca diseară vei întâlni oameni costumați, adulți și copii care iti vor bate la ușă cerându-ți “Süßes oder saurees “

Stuttgart, 31 octombrie 2023 – Cu fiecare an care trece, Halloween devine tot mai popular în Germania, așa cum locuitorii săi adoptă această sărbătoare americană și o integrează în cultura lor. Serile întunecate de toamnă sunt acum iluminate de felinare jack-o’-lantern, iar tinerii și adulții se îmbracă în costume îndrăznețe.
În acest an, mai multe orașe germane au organizat evenimente de Halloween. Pădurea Bavariei găzduiește o drumeție nocturnă înfricoșătoare, în timp ce în Berlin au avut loc petreceri tematice de Halloween la restaurante și cluburi de noapte iar pe patinuare vei întâlni de-asemenea oameni costumați. Magazinele au înregistrat o creștere a vânzărilor de costume, pălării de vrăjitoare și dulciuri.
Deși tradiționala sărbătoare germană “Ziua Tuturor Sfinților” rămâne importantă, Halloweenul a găsit un loc special în inimile oamenilor și oferă o ocazie distractivă de a celebra în stil internațional. Cu toate acestea, unii critici susțin că Halloween-ul poate amenința tradițiile locale, iar dezbaterea cu privire la această sărbătoare în continuă evoluție rămâne deschisă.

Adrian Iftode