photo of girls wearing dress while holding hands
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Cameră liniștită pentru “jocuri sexuale” – Gradinita șochează părinții cu planurile sale

Acuzații grave la adresa Asociației pentru bunăstarea lucrătorilor (AWO) din regiunea Hanovra. Potrivit unui raport al presei, în cel puțin unul dintre centrele lor de îngrijire de zi a fost planificată o “cameră de explorare corporală” pentru “jocuri sexuale”. Părinții în cauză sunt șocați.

AWO din regiunea Hanovra a planificat o sală pentru “jocuri cu doctori” în cel puțin unul dintre centrele sale de îngrijire de zi. Acest lucru este raportat de “Bild” . Potrivit raportului, camera specială și liniștită ar trebui să fie locul potrivit pentru acest lucru, deoarece unii copii și-au manifestat această curiozitate în toalete sau în tufișuri în trecut.

Conducerea grădiniței elaborează un plan în 10 puncte pentru părinți

Conducerea grădiniței a scris o scrisoare părinților cu un plan în 10 puncte. “Copiii sunt interesați să își exploreze propriul corp sau pe cel al altor copii”, se arată, printre altele, în scrisoare. Iată un extras din scrisoarea adresată părinților, pe care o are la dispoziție “Bild”:

  1. fiecare copil decide singur dacă și cu cine vrea să se joace jocuri fizice și sexuale.
  2. toți copiii, în special cei de vârsta grădiniței, cunosc locurile din unitate în care poate avea loc nuditatea și explorarea corpului.
  3. fetele și băieții se mângâie și se explorează doar atât cât este confortabil pentru ei și pentru ceilalți copii.
  4. niciun copil nu rănește un alt copil în acest proces.
  5. niciun copil nu introduce nimic în orificiile altuia (fund, vulvă, gură, nas, ureche) sau nu linge corpul altui copil.”

https://twitter.com/SonguelSunny
Sursa: https://twitter.com/SonguelSunny
  1. diferența de vârstă între copiii implicați este de cel mult 2 ani.
  2. copiii mai mari, adolescenții și adulții nu au voie să participe la jocurile medicilor.
  3. a spune “STOP” este posibil în orice moment și va fi respectat în orice caz.
  4. a cere ajutor nu înseamnă a pârî.
  5. în cazul în care nu există suficient personal educativ pentru a asigura respectarea regulilor, pot exista restricții în ceea ce privește jocul, de exemplu, copiii nu au voie să se dezbrace.

Mulți părinți sunt îngroziți de scrisoarea conducerii grădiniței. Un părinte a declarat într-un grup de chat: “Acesta este de departe cel mai dezgustător lucru pe care l-am citit vreodată. Un tată îngrijorat a declarat pentru “Bild”: “Cred că este foarte rău. Fiica mea are cinci ani. Nu vreau ca ea să fie pipăită de băieți. Mai am un copil la o altă grădiniță. Acolo nu există așa ceva”.

Părinții reacționează “șocați” la scrisoarea lui Kita

O reacție similară vine din partea unui alt tată: “Sunt șocat. Ni s-a spus că acest lucru a fost decis de Ministerul Educației. Eram deja intimidați ca părinți. Ce alte opțiuni aveți dacă nu doriți acest lucru?

Ca răspuns la o întrebare din partea publicației “Bild”, AWO a declarat că, în acest caz, responsabilitatea aparține centrului de zi în cauză. Dirk von der Osten, președintele consiliului de administrație al regiunii AWO din Hanovra, a declarat: “Scrisoarea către părinți pe care o aveți în față a fost elaborată de șeful centrului de zi pornind de la un proiect de document intern, emisă fără consultarea serviciului său și fără supraveghere profesională și nu reprezintă opinia furnizorului. Explorarea propriului corp este o componentă a dezvoltării copilului în care acesta învață, de asemenea, să își recunoască propriile limite, să le exprime clar și să își dezvolte rușinea. De asemenea, copiii joacă jocuri de rol în camerele de grup. Nu considerăm că acest lucru reprezintă o amenințare la adresa bunăstării copiilor.

Ministerul Educației face precizări: “Conceptul nu poate fi susținut așa cum este”.

Ministerul Educației din Saxonia Inferioară a luat cunoștință de acest lucru și a decis să implice Biroul de stat pentru protecția tineretului ca autoritate de supraveghere responsabilă. Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat pentru Bild: “La sfârșitul lunii mai, Biroul de stat pentru protecția tineretului a raportat în cele din urmă Ministerului Educației și Afacerilor Culturale că conceptul pedagogic al camerelor de explorare corporală din centrele de zi AWO nu poate fi susținut în acest mod și că bunăstarea copiilor este în pericol.

Ministerul Educației și Afacerilor Culturale consideră că este nevoie de o acțiune imediată și a declarat: “Biroul de stat pentru protecția tineretului a impus condiția ca, dacă se dorește ca unitatea să continue să funcționeze, conceptul pedagogic al AWO Kitas din Hanovra, precum și conceptul de protecție a copiilor să fie revizuite imediat cu consultanță externă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu