two children sitting down playing with lego blocks
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Jugendamt orteste proiectul AWO CAMERĂ LINIȘTITĂ PENTRU „JOCURI SEXUALE”

O “cameră de jocuri sexuale” planificată într-un centru de zi din Hanovra a fost oprită de către biroul de stat pentru protecția tineretului. Conceptul trebuie să fie revizuit cu ajutorul unui aviz extern.

Biroul de stat pentru protecția tineretului din Saxonia Inferioară a oprit un concept anunțat pentru o “cameră de explorare corporală” într-un centru de zi administrat de Arbeiterwohlfahrt (Awo) Hanovra. În opinia autorității, conceptul pedagogic în această formă pune în pericol bunăstarea copilului și nu este sustenabil, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Educației din capitala landului.

Anterior, ziarul “Bild” a relatat că grădinița a anunțat înființarea unei astfel de săli de explorare într-o scrisoare adresată părinților și a stabilit reguli în cadrul acesteia. Printre altele, una dintre regulile din scrisoarea aparent disponibilă pentru ziar spune: “Fiecare copil decide singur dacă și cu cine vrea să se joace jocuri fizice și sexuale”.

Minister: Oficiul pentru Protecția Tineretului pune condiții pentru funcționarea în continuare a centrelor de zi

Potrivit președintelui consiliului de administrație al Awo Regiunea Hanovra, scrisoarea părinților de la grădiniță nu a fost coordonată și aprobată cu serviciul de consultanță de specialitate al Awo. De asemenea, impresia lăsată de șeful grădiniței, conform căreia Ministerul Educației ar fi cerut “săli de explorare corporală”, a fost greșită.

Potrivit ministerului, biroul de stat pentru protecția tineretului a impus o condiție pentru continuarea funcționării instituției, conform căreia conceptul pedagogic al centrelor de zi Awo din Hanovra, precum și conceptul de protecție a copilului trebuie să fie revizuite imediat cu consultanță externă. Toate centrele de zi Awo din Hanovra sunt afectate.

AWO: Nu există “camere de explorare corporală” în instituții

Awo a confirmat că acest concept este în prezent în curs de revizuire împreună cu autoritatea de supraveghere și cu consultanți externi. În centrele de îngrijire de zi ale Awo, nu există camere în care copiii sunt încurajați sau motivați să se angajeze în nuditate sau în jocuri de explorare corporală, a subliniat președintele consiliului de administrație al Awo.

Cu toate acestea, precedentul ajutor de lucru intern al serviciului de consiliere al centrelor de zi conținea un modul de text privind regulile pentru jocurile de explorare corporală pentru copii, care provenea din revistele comerciale ProFamilia. Acest ghid este în prezent în curs de revizuire.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu