Oficiul pentru Protecția Tineretului: Un număr semnificativ mai mare de copii luați în îngrijire în Turingia

Atunci când bunăstarea copiilor și a tinerilor este în pericol, intervine Biroul de asistență socială pentru tineret. Aceștia pot fi luați în îngrijire pentru a-i proteja pe tineri. Numărul acestor cazuri în Turingia a crescut cu aproape o treime anul trecut.

Anul trecut, un număr semnificativ mai mare de copii și adolescenți au fost luați în îngrijire în Turingia. Potrivit Biroului de statistică de stat, au existat cu aproape o treime mai multe cazuri decât în anul precedent, numărul acestora crescând la aproape 1.700.

Diferite motive pentru luarea în custodie

În majoritatea cazurilor (660), părinții sau unul dintre părinți erau suprasolicitați. De 500 de ori, motivul a fost o intrare neînsoțită din străinătate; acest număr a crescut considerabil în comparație cu anul 2021. De peste 300 de ori, minorii au fost considerați neglijați.

Următorul grafic arată cât de des a existat o suspiciune de punere în pericol a copilului în 2020 și ce a relevat examinarea cazurilor.

Tinerii caută și ei înșiși ajutor

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au fost deosebit de des afectați. Nu este neobișnuit ca copiii sau tinerii să caute ajutor din proprie inițiativă – acest lucru s-a întâmplat în peste 230 de cazuri anul trecut.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu