fashion man couple love
Photo by Wendelin Jacober on Pexels.com

Biroul de Asistență Socială pentru Tineret a preluat mai mulți copii și tineri în îngrijire în 2022

În 2022, 1.700 de copii și adolescenți au fost luați în îngrijire de către birourile de asistență socială pentru tineret din Saxonia-Anhalt pentru protecția lor; în comparație cu anul precedent, numărul a crescut cu aproape un sfert, potrivit Biroului de statistică al statului.

Principalele motive ale acestei creșteri, în afară de intrarea neînsoțită din străinătate și de semnele de abuz asupra copiilor, au fost delincvența juvenilă și problemele de dependență. Numărul de copii și adolescenți luați în îngrijire din cauza intrării neînsoțite din străinătate a crescut de peste două ori în 2022. Cei mai mulți dintre ei aveau între 14 și 18 ani și erau de sex masculin.

Ca și în anii precedenți, majoritatea cazurilor de custodie au implicat adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani (aproape jumătate), urmați de copii cu vârsta sub 3 ani (aproximativ 14 %). Dintre toate măsurile de protecție provizorie, aproximativ 60 % au fost băieți și 40 % fete.

Principalele motive pentru care copiii de până la 14 ani au fost luați în îngrijire au fost solicitările excesive din partea părinților sau a unuia dintre părinți, semnele de neglijare și problemele legate de locuință. În cazul adolescenților, principalele motive au fost intrarea neînsoțită din străinătate, solicitări excesive din partea părinților și delincvența adolescentului, precum și probleme de relaționare.

În Saxonia-Anhalt, numărul măsurilor de detenție din cauza delincvenței juvenile aproape s-a dublat (2022: 102 cazuri, 2021: 56 de cazuri). Evoluția în orașul independent Halle (Saale) a fost deosebit de izbitoare, reprezentând aproximativ 50 % din măsurile datorate delincvenței din Saxonia-Anhalt. Orașul Halle (Saale) a fost, de asemenea, cu mult în urma capitalei de stat Magdeburg, care a avut al doilea cel mai mare număr. Deși vârful anterior a fost atins în Halle (Saale) în 2022, această tendință apăruse deja din 2019. Majoritatea măsurilor datorate delincvenței au vizat tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani; aproximativ același număr de băieți ca și de fete au fost afectați, iar aproximativ jumătate dintre aceștia aveau cel puțin un părinte de origine străină.

O imagine similară a apărut în cazul plasamentelor în custodie din cauza problemelor de dependență. Și în acest caz, Halle (Saale) a avut întotdeauna cele mai multe cazuri din 2019, urmat de districtul Wittenberg și Magdeburg.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu