Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, declarație de ultimă oră: România va intra „în curând“ în spațiul Schengen

Cancelarul Olaf Scholz a declarat miercuri că este în interesul Germaniei și al Europei ca restul țărilor din Balcani să adere la Uniunea Europeană.

Vorbind în fața Parlamentului înainte de un summit de o zi al blocului celor 27 de națiuni de la Bruxelles, Scholz a salutat relansarea discuțiilor de aderare la UE cu cele șase țări din Balcanii de Vest din ultimele luni și decizia din această săptămână de a acorda Bosniei statutul de candidat .

„Este în interesul nostru german și european ca restul Balcanilor să devină parte a Uniunii Europene”, a spus el parlamentarilor la Berlin.

Scholz a lăudat, de asemenea, decizia de a permite Croației să se alăture zonei de călătorie fără verificări de identitate a Europei și a spus că Bulgaria și România ar trebui „să urmeze în curând”.

Austria a blocat până acum oferta celor două țări de a adera la așa-numita spațiu Schengen.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu