people boarding an airplane
Photo by Markus Winkler on Pexels.com

Ryanair părăsește Timișoara în anul de capitală culturală. Mai avea o singură cursă

Ryanair zbura de la Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara spre Stansted – Londra, Bergamo – Milano, Bologna, Weeze, Billund, Bologna, Milano MXP, Liverpool, Treviso, Dublin, Bruxelles, Viena, Manchester și Roma. Potrivit boardingpass.ro, compania va renunța la aceste curse, din primăvara lui 2023.

„Singura rută internațională operată de Ryanair din Timișoara, cea spre Milano BGY, va fi suspendată în 26 martie 2023, iar zborurile companiei low-cost dintre București și Timișoara nu vor mai fi reluate în vara anului 2023 (…) Într-un răspuns oficial, compania afirmă că această decizie a fost luată «din cauza lipsei de opțiuni de stimulare (n.r. subvenții) pe termen lung la aceste aeroporturi»”, precizează cei de la Boardinpass.

„Totul depinde de cum se mișcă piața”

„Încărcătura cursei Ryanair spre Bergamo nu era bună și se suprapunea celei de la Wizzair. Am discutat cu cei de la Ryanair săptămâna trecută și iau în considerare deschiderea sau reluarea altor rute, dar nu cea de Bergamo. Noi avem discuții cu mai multe companii, planuri există, dar totul depinde de cum se mișcă piața. Iar în acest moment, în contextul actual, cu situația din Republica Moldova și Ucraina, concentrarea este pe Iași”, a declarat, pentru stiridetimisoara.ro, directorul AIT, Daniel Stamatovici.

Potrivit acestuia, în 2022, Aeroportul Internațional Timișoara a avut mai multe curse, ca număr, decât aeroportul din Iași. „Ca număr de rute suntem sub Iași. Iar ca număr de pasageri, cursele lor sunt pline, ale noastre sunt goale. Vom vedea ce va fi de la primăvară”, mai spune Stamatovici. La finele lunii octombrie, AIT a înregistrat pasagerul cu numărul un milion din acest an.

Vrem turiști în 2023, dar cu ce vin?

Anunțul Ryanair vine cum nu se poate mai prost, în condițiile în care Timișoara este, anul viitor, capitală europeană a culturii și, teoretic, e așteptat un mare număr de turiști. Se și vorbea de promovarea TM2023 pe liniile aeriene care operează pe AIT.

Directorul Asociaţiei pentru Promovarea Timișoarei, Simion Giurcă, declara recent, pentru radiotimisoara.ro, că se dorește ca, în 2023, să ajungă în oraş un milion de turiști. Cei din străinătate vor avea însă dificultăți să vină aici, cel puțin pe cale aeriană, în condițiile în care, de la Timișoara, mai zboară extern doar Lufthansa și Wizzair.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu