Cea mai mare companie de asigurări de sănătate din Bavaria Mareste contribuția

A fost fix de marți: AOK Bayern își mărește cota de contribuție cu 0,2 puncte procentuale la începutul anului. În loc de un total de 15,7 la sută din salariul brut, va cere 15,9 la sută din ianuarie.

Consiliul de administrație format din aproximativ 4,5 milioane de asigurați, de departe, cea mai mare asigurare legală de sănătate din Statul Liber a decis marți. Cu un venit brut de 3000 de euro, povara lunară suplimentară se ridică la trei euro fiecare pentru angajați și angajatorii acestora, a declarat un purtător de cuvânt al AOK.

După șase ani fără creștere, AOK Bayern a revenit acum exact la nivelul contribuției medii care este necesară conform calculelor guvernului federal pentru ca fondurile să își poată acoperi cheltuielile, a spus purtătorul de cuvânt.

Motivul principal sunt modificările legii din epoca Spahn

Unul dintre principalele motive ale creșterii sunt modificările aduse legii sub fostul ministru federal al sănătății Jens Spahn (CDU), care au declanșat cheltuieli generale mai mari pentru îngrijirea sănătății.

În plus, AOK Bayern a trebuit să transfere rezerve de 520 de milioane de euro către fondul de sănătate. Spahn a justificat această măsură prin faptul că finanțele întregii asigurări legale de sănătate ar trebui să fie stabilizate în timpul crizei corona.

Odată cu creșterea primei, cei asigurați cu AOK Bayern au un drept special de reziliere. Aceasta înseamnă că puteți trece la o altă companie legală de asigurări de sănătate până la sfârșitul lunii ianuarie.

Chiar și cele mai mari fonduri de asigurări de sănătate la nivel național își măresc contribuțiile

Înainte de decizia AOK Bayern de a-și ridica cota de contribuție la 15,9%, cei mai mari trei asigurători de sănătate la nivel național au anunțat că vor începe anul viitor cu o rată de contribuție stabilă. La Techniker Krankenkasse, precum și la Barmer și DAK, consiliul de administrație a dat o recomandare corespunzătoare, care încă nu a fost confirmată de consiliile de supraveghere. Barmer și DAK colectează fiecare 16,1% din salariul brut al membrilor lor. Rata contribuției TK este de 15,8 la sută.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu