Lipsa de personal în Italia: Medicii cer reintoarcerea asistentelor nevaccinate

În cel de-al patrulea val Corona, spitalele din Italia sunt puternic împovărate de lipsa de personal. Acum primii reprezentanți ai sistemului de sănătate cer ca personalul nevaccinat care a fost suspendat din această grupă profesională din cauza vaccinării obligatorii, să revină la munca.

În Italia, vaccinarea este obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății din martie 2021. Drept urmare, mai multi asistenți și medici au fost suspendați în temeiul acestui nou regulament în ultimele luni.

Având în vedere lipsa drastică de personal care amenință să se înrăutățească în timpul sărbătorilor de Crăciun, unii profesioniști din domeniul sănătății solicită acum medicilor si asistenților nevaccinați să se întoarcă la locurile de muncă. Potrivit șefului Asociației Managerilor de Spitaluri (ANPO) Giampiero Avrucio, care conduce secția de angiologie a spitalului din Padova, este suficient dacă pot fi testați la fiecare 24 sau 48 de ore. A explicat:

„Cu acest nou val de internări în spital suntem la capătul legăturii noastre. Situația paradoxală este că înlăturarea colegilor nevaccinați cântărește și mai mult pe noi, pe oamenii care trebuie să lupte cu epidemia în fiecare zi”.

Numai în spitalul din Padova au fost suspendați 200 de angajați nevaccinați. Avrucio cere așadar oprirea suspendării angajaților nevaccinați. Când aceștia revin, pot fi pur și simplu testati la fiecare 24 sau 48 de ore. Francesco Vaia, șeful spitalului Spallanzani din Roma, a respins afirmațiile. El a declarat pentru ziarul La Repubblica că, dacă ar fi după el, ar exista vaccinare obligatorie pentru întreaga populație.

În Italia, dosarele de vaccinare din sectorul sănătății au fost verificate și de anchetatori speciali din cadrul poliției italiene la începutul lunii decembrie. Au fost verificați un total de aproximativ 4.900 de angajați din peste 1.600 de unități din sectorul sănătății. Ofițerii au înregistrat în jur de 280 de angajați fără certificat de vaccinare valabil. Din 15 decembrie, angajaților li se cere și a treia vaccinare. Cerința de vaccinare urmează să fie extinsă și la administrația din domeniul sănătății, polițiștii și cadrele didactice din 15 decembrie. Din 16 decembrie, copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și unsprezece ani ar trebui să poată fi vaccinați împotriva Corona în Italia.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu