Din cauza judecatorilor Vaccinati doua mame au avut succes la CVRIA

Poate un copil să aibă două mame? Ceea ce este adesea trăit deja în practică este o zonă gri juridică. Două femei au sărbătorit un succes în fața Curții Europene de Justiție. Fiica lor primește un pașaport.

Curtea Europeană de Justiție a consolidat drepturile familiilor cu doi părinți de același sex. Mai exact, judecătorii s-au ocupat de cazul a două femei căsătorite care sunt înscrise ambele ca mame pe certificatul de naștere al unui copil.

Judecătorii au declarat: O relație între copil și părinți recunoscută de o țară a UE trebuie, de asemenea, recunoscută de toate celelalte țări ale UE. Certificatul de Nastere legal este suficientă pentru aceasta. Nu contează dacă este și părintele biologic.

Copilul primește acte bulgare

Cazul negociat a fost despre un cuplu de lesbiene bulgaro-britanic. Femeile locuiesc împreună în Spania, una dintre ele a avut un copil acolo în 2019. Autoritățile spaniole i-au eliberat copilului un certificat de naștere care le identifică ca mame pe ambele femei.

Până acum, în Bulgaria era întotdeauna necesar un certificat de naștere pentru a obține documente de călătorie. Orașul Sofia a refuzat să le emită. Ordinea publică în Bulgaria permite doar certificatele de naștere cu mama și tatăl. De asemenea, nu este clar dacă mama bulgară este mama natală și, prin urmare se pune intrebarea daca copilul este de origine bulgară.

Potrivit hotărârii luxemburgheze, însă, nu contează. Spania a certificat că ambele mame sunt părinți legali. Numai că acest lucru trebuie recunoscut și de Bulgaria. Cetățenia bulgară rezultă și din educația legală a mamei bulgare pentru copil. Prin urmare, Bulgaria este obligată să elibereze fetei o carte de identitate sau un pașaport. 

Cum ar fi în Germania?

Dacă două femei căsătorite din Germania decid să aibă un copil și să-l crească împreună, până acum doar femeia care naște a fost numită ca mamă în certificatul de naștere. Cel mai recent, două femei au apelat la Tribunalul Regional Celle pentru că doreau să fie înregistrate ca „co-mame”. Printr-o decizie din 24 martie 2021 (21 UF 146/20), instanta a suspendat judecata, deoarece Codul civil vorbeste doar de maternitate si paternitate.

Totuși, acest lucru ar putea fi prea îngust și, prin urmare, ar încălca constituția, spune OLG. Acum revine Curții Constituționale Federale să decidă, în cadrul unei revizuiri normative, dacă dispoziția de drept civil este compatibilă cu drepturile părintești consacrate în Legea fundamentală.

Practic, deciziile Curții Europene de Justiție oferă instanțelor germane îndrumări importante. Cu toate acestea, hotărârea care a fost pronunțată acum poate să nu fie direct aplicabilă în cazul Germaniei în fața Curții Constituționale Federale: ambele femei care dau în judecată acolo au aceeași naționalitate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu