Consiliul Federal solicită interzicerea țigărilor electronice de unică folosință

Bundesrat solicită guvernului federal să facă campanie la nivel național și UE pentru interzicerea efectivă a comercializării țigărilor electronice de unică folosință. Camera statelor a adoptat o rezoluție corespunzătoare pe 3 martie 2023, la inițiativa Bavariei.

Eliminare profesională greu

În acesta, Consiliul Federal critică faptul că țigările electronice de unică folosință nu sunt adesea eliminate în mod profesional ca dispozitive electronice, ci sunt eliminate împreună cu deșeurile menajere. Țările avertizează că bateriile conținute în acestea vor fi incinerate. Datorită designului lor, țigările electronice de unică folosință nu pot fi nici reumplute și nici bateria nu poate fi înlocuită, motiv pentru care ar trebui privite foarte critic din perspectiva economiei circulare și a conservării resurselor.

Regulamentul de proiectare ecologică

În opinia Bundesrat, orientarea planificată a Ordonanței de proiectare ecologică către economia circulară și protecția resurselor ar putea fi potrivită la nivelul UE, printre altele – dar nu exclusiv – pentru a preveni introducerea pe piață a țigărilor electronice de unică folosință. .

Măsuri suplimentare

Bundesrat solicită, de asemenea, guvernului federal să examineze măsuri suplimentare și, dacă este necesar, să le ia pentru a contracara în mod eficient eliminarea necorespunzătoare a țigărilor electronice de unică folosință.

Guvernul federal în tren

Rezoluția a fost transmisă guvernului federal. Ea decide când să se ocupe de asta. Nu există termene fixe pentru aceasta.

Sesiune plenară a Consiliului Federal din 3 martie 2023

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu