Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Iată ce se ascunde în spatele noului venit al cetățeanului “BÜRGERGELD”

Din ianuarie, în loc de Hartz IV, există un venit al cetățenilor. Potrivit Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în prezent, în Germania există 5,5 milioane de “beneficiari de prestații standard”.

Fie că sunt germani, străini sau refugiați: Cine și câți primesc acest sprijin în primul rând? ȘI: cât costă statul și contribuabilul?

erichmocanu.TV răspunde la cele mai importante întrebări despre veniturile cetățenilor.

Unică
Lunar
Anual

Fă o donație si ajuta platforma sa rămână independenta!

Fă o donație lunară

Fă o donație anuală

Choose an amount

€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Apreciem contribuția ta.

Apreciem contribuția ta.

Apreciem contribuția ta.

DoneazăDonează lunarDonează anual

Câți bani primesc cei care au nevoie de ajutor social?

Alocația pentru cetățeni (fostul “Hartz IV”) se plătește celor care sunt apți de muncă și care nu își pot acoperi cheltuielile de trai din venituri proprii. Condiții prealabile: Limita de vârstă pentru pensie nu a fost încă depășită, iar locul de reședință este Germania.

Tariful standard al Bürgergeld este de 502 euro pentru o persoană singură. În cazul în care există doi parteneri, se plătesc 451 de euro pentru fiecare.

► Copii: 14-17 ani: 420 de euro; 6-13 ani: 348 de euro; 0-5 ani: 318 de euro.
► Părinții singuri au dreptul la “nevoi suplimentare” (de exemplu, un copil de la 7 ani + 12 la sută; de la patru copii + 48 la sută).
► Costurile pentru chirie, încălzire și educație sunt plătite în plus. În primii doi ani de acordare a alocației de cetățean, nu se verifică dacă costurile pentru chirie sunt adecvate – ceea ce înseamnă: chiria este plătită de către centrul de ocupare a forței de muncă.

EXEMPLU: Un cuplu cu trei copii (1x sub 5 ani, 2x peste 14 ani) are dreptul la 2060 de euro. Cu o chirie de 850 de euro, acest lucru ar însemna un total de 2910 euro ca venit al cetățeanului.

EXEMPLU: O mamă singură cu trei copii (vârste: 8, 11, 16 ani) primește nevoi standard de 1618 euro. Cu costuri de cazare de 800 de euro, venitul cetățeanului ar fi atunci de 2418 euro.

Primesc și refugiații venitul de cetățean?

► Solicitanții de azil și persoanele tolerate primesc prestații în temeiul “Asylbewerber-Leistungsgesetz”. Printre acestea se numără: prestații în bani și în natură pentru alimente, îmbrăcăminte și medicamente.

Un adult singur primește 410 euro pe lună (“bani de buzunar” și “nevoi necesare”). Adulții dintr-o gospodărie comună primesc 369 de euro.Copii: 14-17 ani: 364 de euro; 6-13 ani: 304 euro; 0-5 ani: 278 de euro. La acestea se adaugă: cazare, încălzire, apă caldă, mobilier sau pachetul educațional (rechizite școlare, cultură etc.).

► Refugiații recunoscuți, pe de altă parte, au dreptul la venitul de cetățean.

► Refugiații din Ucraina nu trebuie să solicite azil și nu primesc bani în temeiul Legii privind prestațiile pentru solicitanții de azil, dar pot primi venitul de cetățean.

https://erichmocanu.tv/germania/ati-trece-testul-pentru-cetatenia-germana/

Care este raportul de susținere a germanilor și a străinilor?

Începând cu martie 2023, conform “Monitorului migrației” al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, beneficiarii de asistență socială sunt distribuiți între 5,5 milioane de “beneficiari de prestații standard” din Germania.

Frapant: doar 2,9 milioane dintre aceștia sunt cetățeni germani (52,9 la sută). Puțin sub 2,6 milioane de beneficiari de prestații pentru cetățeni sunt străini (47,1 la sută). În afară de ucraineni (707.700), cel mai mare grup este format din sirieni, cu 498.000 de beneficiari.

► În timp ce 5,3% dintre germani au primit Bürgergeld în martie 2023, 65,6% dintre ucrainenii din Germania, 55,1% dintre sirieni, 47,1% dintre afgani, 41,7% dintre irakieni și 16,2% dintre turci.

Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Cât costă statul venitul cetățeanului?

Pentru acest an, guvernul semaforizat a prevăzut în buget 43,8 miliarde de euro pentru venitul de cetățean, inclusiv:

  • 23,56 miliarde de euro pentru venitul cetățeanului
  • 10,4 miliarde de euro pentru chirii și contribuții pentru încălzire
  • 5,25 miliarde de euro pentru costurile administrative
  • 4,4 miliarde de euro pentru prestații pentru integrarea în muncă
  • 15 milioane de euro pentru cercetare și studii

 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu