Delegation to the EU-Moldova Parliamentary Association Committee

980.000 de euro, pentru promovarea produselor meșteșugărești și susținerea meșteșugarilor

Maria Grapini, o nouă reușită în PE. Proiect pilot, depus de eurodeputatul umanist, pentru susținerea meșteșugarilor și promovarea produselor tradiționale, adoptat în Comisia IMCO!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a depus în luna martie, la comisia IMCO (Piață Internă și Protecția Consumatorilor), comisie în care deține și funcția de vicepreședinte, un proiect pilot, cu un buget de 980.000 de euro, pentru promovarea produselor meșteșugărești și susținerea meșteșugarilor.

Implicarea eurodeputatului Grapini a avut rezultatele scontate, proiectul pilot trecând, marți, cu un singur vot împotrivă, de Comisia de specialitate a PE (Piață Internă și Protecția Consumatorilor).

“Sunt bucuroasa că propunerea mea de proiect pilot, pentru a avea un buget care să se aloce meșteșugarilor, a fost votată în Comisie, cu un singur vot împotrivă. Totdeauna când propun amendamente și proiecte pilot, mă gândesc la nevoia de susținere a produselor românești. Susținerea meșteșugarilor și promovarea produselor tradiționale vor ajuta la dezvoltarea regională, conservarea tradițiilor și a valorilor naționale”, a precizat, după votul din Comisia IMCO, europarlamentarul umanist.

În motivarea acestui proiect pilot, eurorlamentarul PUSL a punctat faptul că este necesar să avem un proiect pilot pentru meșteșugari și produsele meșteșugărești cu indicație geografică protejată deoarece se pierd din ce în ce mai multe produse tradiționale din UE, în contextul în care tot mai multe produse din țări terțe ajung în piața internă a UE.

De aceea, a adăugat Maria Grapini, este important ca acei meșteșugari care încă mai produc diverse produse meșteșugărești din diferite zone și regiuni europene cu specific tradițional să fie încurajați și susținuți.

Totodată, europarlamentarul PUSL a precizat faptul că produsele meșteșugărești sunt un simbol al valorilor europene însă, în același timp, ele pot aduce beneficii economiei rurale sau regionale.

Produsele meșteșugărești joacă un rol important în dezvoltarea turismului regional și local, de aceea este necesar să avem un proiect pilot care să sprijine meșteșugarii în achiziționarea materialelor necesare și în procesul de creare a produselor tradiționale meșteșugărești ceea ce, implicit, va atrage turiști în zonele respective și va produce creștere economică, se mai arată în proiectul depus de eurodeputatul PUSL.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu