Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Suspendarea permisului de conducere chiar și fără avertisment?

Un șofer profesionist a acumulat opt puncte la Flensburg fără a fi informat în prealabil despre apropierea retragerii permisului de conducere. Șoferul s-a opus acestei măsuri bruște pentru el, care însemna, în același timp, încetarea contractului său de muncă. Cererea urgentă a fost respinsă de instanță. Șoferii nu trebuie să fie avertizați înainte de ultima abatere rutieră înainte de a li se retrage permisul de conducere.

Unică
Lunar
Anual

FĂ O DONAȚIE SI AJUTA PLATFORMA SA RĂMÂNĂ INDEPENDENTA!

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

¤5,00
¤15,00
¤100,00
¤5,00
¤15,00
¤100,00
¤5,00
¤15,00
¤100,00

Or enter a custom amount


Apreciem contribuția ta.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DoneazăDonate monthlyDonate yearly

Cazul a implicat un șofer profesionist care a depășit viteza de mai multe ori și a efectuat o depășire incorectă. Aceste infracțiuni au dus la un total de opt puncte conform sistemului de puncte Flensburg, ceea ce a dus la retragerea permisului de conducere. Cu toate acestea, șoferul nu fusese avertizat înainte de a atinge limita de opt puncte. Prin urmare, acesta a depus o cerere urgentă pentru a stabili că retragerea permisului de conducere a fost efectuată în mod ilegal. Tribunalul administrativ din Koblenz (VG) a respins cererea. Potrivit Tribunalului administrativ din Koblenz, nu era relevant dacă conducătorul auto fusese avertizat pentru infracțiuni anterioare ultimei infracțiuni rutiere (decizia din 19 iulie 2023, nr. de referință 4 L577/23.KO).

Șoferul și-a justificat cererea prin faptul că nu primise niciun avertisment sau avertisment înainte de a ajunge la cele opt puncte decisive de la Flensburg. Legea privind circulația rutieră (StVG) prevede, în principiu, următoarele niveluri de escaladare pentru colectorii de puncte: Patru până la cinci puncte duc la un avertisment scris. Șase sau șapte puncte dau naștere la un avertisment scris. Dacă se ating opt puncte, conducătorii auto sunt considerați inapți să conducă un autovehicul. În acest caz, permisul de conducere ar trebui, prin urmare, să fie retras. Conducătorul auto profesionist trecuse în mod corespunzător prin etapele din amonte ale sistemului de măsuri. Cu toate acestea, conducătorul auto profesionist comisese toate încălcările rutiere care au condus la un total de opt puncte chiar înainte de a primi primul avertisment. Conducătorul auto a susținut în fața instanței că nu a avut posibilitatea de a-și schimba comportamentul.

Siguranța participanților la trafic prevalează

Cu toate acestea, judecătorii au fost de părere că este irelevant faptul că șoferul a fost doar avertizat și avertizat după ce a comis toate încălcările rutiere care au dus la retragerea permisului de conducere. Siguranța traficului avea o prioritate mai mare decât funcția educativă. Prin urmare, nu era necesar să i se ofere conducătorului auto posibilitatea de a se îmbunătăți înainte de a i se retrage permisul de conducere prin intermediul unei avertizări și al unui avertisment în timp util. Acest lucru a fost, de asemenea, susținut de formularea StVG. Din formularea StVG reieșea clar că, la calcularea numărului de puncte, infracțiunile rutiere au fost luate în considerare, indiferent dacă au fost deja luate măsuri după comiterea acestora. Prin urmare, nu este corect să se presupună că punctele rezultate dintr-o infracțiune rutieră nu pot fi luate în considerare pentru că nu a fost luată încă măsura prevăzută. La urma urmei, s-ar putea ca toate infracțiunile care au dus la interzicerea dreptului de a conduce să fi fost comise într-o perioadă scurtă de timp sau ca autoritățile să fi aflat abia mai târziu despre infracțiuni din alte motive. În consecință, interzicerea dreptului de a conduce era justificată. Judecătorii din Koblenz au considerat că faptul că șoferul profesionist și-a pierdut locul de muncă din cauza retragerii autorizației de conducere a fost o dificultate care poate fi tolerată.

Armin Media te ajută!

Aveți o întrebare despre legislația rutieră sau ați fost acuzat de o infracțiune rutieră? Avocații noștri experimentați în domeniul dreptului rutier vor lucra cu dumneavoastră pentru a găsi o soluție personalizată. Vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările dumneavoastră la numărul de telefon +49 8504 9552634 (consultanță în toată țara) sau pe pagina noastra armin-media.com ! Profitați de experiența noastră îndelungată și profitați de consultanța noastră inițială gratuită și fără obligații.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu