Iti place sa fotografiezi mașinile parcate ilegal? – Poate te trezești cu un dosar!

Heiner Fuhrmann parcurge cu bicicleta 15 kilometri prin Munchen când trebuie să meargă din nou la birou, în ciuda faptului că lucrează de acasă. Traseul lui îl duce de la Großhadern în direcția spre centrul orașului, iar din când în când se enervează cu parcările ilegale. Prin urmare, a fotografiat în mod repetat mașini și plăcuțe de înmatriculare și le-a raportat. Poliția i-a dat chiar și sfaturi despre cum ar trebui făcute fotografiile pentru a fi cât mai concludente posibil, spune Fuhrmann într-un interviu acordat BR.

Oficiul de Stat pentru Protecția Datelor trimite avertisment

Dar la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Heiner Fuhrmann a primit un avertisment de la Oficiul de Stat Bavarez pentru Supravegherea Protecției Datelor. Acuzația: Se spune că ar fi sesizat poliției parcări ilegale de cel puțin opt ori în decurs de puțin peste un an: prin e-mail și cu fotografii ale vehiculelor respective. Făcând acest lucru, el a încălcat Regulamentul general privind protecția datelor. O taxă de 100 de euro se va percepe odată cu avertismentul.

Fuhrmann: Cazurile raportate în mod evident ilegale

Într-un interviu acordat BR, locuitorul din München a fost iritat: „Cred că protecția datelor este un lucru total sensibil, dar în acest caz mi se pare un instrument de prevenire a reclamelor care vizează șoferii”. Nu se plimbă prin oraș toată ziua cu camera și se joacă de gardian, spune Fuhrmann. În schimb, el documentează cazuri individuale de vehicule parcate în mod evident ilegal. Motivul avertismentului este, prin urmare, „total un mister” pentru el.

Susținătorii confidențialității consideră că documentația foto nu este necesară

Într-o scrisoare de cinci pagini, Oficiul de Stat pentru Protecția Datelor explică avertismentul lui Fuhrmann. Un punct esențial: Din punctul de vedere al ofițerilor cu protecția datelor, acesta ar fi trebuit să-și limiteze raportările la informații despre locul faptei, numărul plăcuței de înmatriculare și martorii unei încălcări de parcare. „O putere suplimentară de a strânge dovezi, cum ar fi transmiterea nesolicitată a fotografiilor crimei care urmează să fie evaluate aici, nu face parte din dreptul de a raporta”, se arată în avertisment.

Oficiul de Stat pentru Protecția Datelor explică în continuare că autoritățile responsabile „nu trebuie să documenteze infracțiunile comise pentru a le putea urmări”. Oficiul de Stat pentru Supravegherea Protecției Datelor a fost informat de poliția din München despre reclamele și fotografiile lui Fuhrmann.

Ajutorul german pentru mediu sprijină procesul împotriva biroului de stat

German Environmental Aid (DHU) evaluează abordarea Oficiului de Stat pentru Supravegherea Protecției Datelor drept „complet absurdă”. Jürgen Resch, director federal de ajutor pentru mediu, s-a plâns într-un comunicat: „În loc să ia măsuri împotriva potecilor și pistelor de biciclete parcate, a parcării ilegale în fața bordurilor coborâte sau în zonele de trecere, autoritățile pedepsesc angajamentul societății civile. Parcarea incorectă nu este banal. infracțiune, dar pune în pericol utilizatorii rutieri mai slabi”.

Oficiul de stat ar evalua o alee parcata diferit

Oficiul de Stat pentru Supravegherea Protecției Datelor nu a dorit să comenteze procesul în derulare. Întrebată de BR, o purtătoare de cuvânt a oficiului de stat a spus, în general, că Regulamentul general privind protecția datelor impune o cântărire a intereselor în astfel de cazuri. Un caz în care o alee privată este blocată trebuie evaluat diferit de o încălcare a parcării în spațiul public. În timp ce încălcarea drepturilor de proprietate ar putea justifica partajarea fotografiilor, un comportament bun pe drum este de obicei o chestiune de interes public, nu de interes individual.

Referitor la astfel de încălcări în spațiul public, purtătoarea de cuvânt a subliniat: „Semnalizarea nu este o problemă, ci se pune problema dacă este necesar să se facă fotografii și să le trimită la o secție de poliție”. Este suficient să raportezi o încălcare la poliție. Ce probe ar trebui apoi colectate este la latitudinea autorităților de anchetă, potrivit purtătorului de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Supravegherea Protecției Datelor. Oficiul critică, de asemenea, utilizarea aplicațiilor de raportare pentru a transmite imagini ale unui vehicul parcat incorect ori de câte ori documentarea foto nu este justificată din perspectiva protecției datelor.

Remorcare numai în caz de handicap grav

Cât de strâns este controlată și pedepsită parcarea ilegală diferă de la un oraș la altul din Bavaria. La München, patrulele de poliție pe biciclete se vor ocupa în curând de avertismente și vor consolida astfel controalele existente. În Würzburg, serviciul de securitate verifică anunțurile la fața locului. Potrivit poliției, în Ingolstadt sunt avertizați lunar câteva sute de parcare ilegali.

În cazul în care reclamația se face telefonic, oficialii încearcă să afle adresa și să trimită avertismentul prin poștă. Infractorii de parcare vor fi remorcați acolo numai dacă obstrucționează grav pe alții, iar poliția clasifică remorcarea ca fiind proporțională. Potrivit poliției din Ingolstadt, acest lucru intră sub semnul întrebării dacă o bandă eșuează sau dacă o intrare a pompierilor este blocată.

Plângere depusă la instanța de contencios administrativ din Ansbach

Heiner Fuhrmann și-a oprit reclamele la München după ce a fost avertizat de Oficiul de Stat pentru Protecția Datelor, dar nu vrea să lase problema să se odihnească complet: „Mi-ar plăcea să merg cu bicicleta normal din nou și din când în când, dacă cineva chiar exagerează, de asemenea, pentru a putea raporta.” Cu sprijinul German Environmental Aid, Fuhrmann a intentat un proces la tribunalul administrativ din Ansbach. Aici se află Oficiul de Stat Bavarez pentru Protecția Datelor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu