Din 3 aprilie gata cu Masaca in BW – cu excepția autobuzelor și trenurilor

Reguli corona mai stricte se aplică în sud-vest până pe 2 aprilie. După aceea, acestea sunt în mare măsură anulate – spre deosebire de statele federale din nord, cu rate și mai mari de infecție.

Având în vedere numărul mare de infecții cu corona, primele state federale pregătesc cerințe de protecție mai lungi în conformitate cu noul cadru legal controversat la nivel național. În Mecklenburg-Pomerania de Vest, care are în prezent cea mai mare incidență pe șapte zile, de peste 2400, măsurile esențiale precum obligația de a purta măști în interior și cerințele de testare pentru persoanele nevaccinate din comerțul cu catering ar trebui să continue până pe 27 aprilie, în calitate de ministru al Sănătății. Stefanie Drese (SPD) a declarat marți, după anunțarea unei reuniuni a cabinetului. Hamburg vrea, de asemenea, să continue cerința de mască în interior și după 2 aprilie. În Baden-Württemberg, pe de altă parte, din 3 aprilie, probabil că cerința măștii se va aplica doar în autobuze și trenuri, precum și în spitale și instituții de îngrijire.

Motivul este noul temei juridic la nivel național pe care coaliția de semafoare a pus-o în vigoare duminică sub protestul deschis din partea statelor federale. Inițial, toate țările pot folosi în continuare o perioadă de tranziție până cel târziu la 2 aprilie, timp în care regulile anterioare vor rămâne în vigoare. În Baden-Württemberg, acest lucru afectează obligația de a purta măști în interior.

În principiu, din 3 aprilie, statele federale vor putea stabili doar câteva cerințe generale de protecție în viața de zi cu zi, cum ar fi măști și teste în unități pentru grupuri vulnerabile, cum ar fi casele de bătrâni și clinicile. Pentru hotspot-urile regionale, totuși, pot exista restricții suplimentare dacă parlamentul statului stabilește o situație critică pentru acestea.

În Baden-Württemberg, pe de altă parte, majoritatea măsurilor nu ar trebui să se mai aplice din 3 aprilie. Prim-ministrul Winfried Kretschmann nu mai vede noua lege privind protecția împotriva infecțiilor ca o bază pentru extinderea la nivel național a cerinței privind măștile, de exemplu. Chiar și cerințele regionale mai stricte pentru anumite hotspot-uri nu se vor aplica inițial după perioada de tranziție din 2 aprilie, a spus Kretschmann. “În acest moment suntem încă departe de a suprasolicita spitalele și unitățile de terapie intensivă. În acest sens, oamenii nu trebuie să se aștepte că vom ajunge la reglementări hotspot în acest moment”. Cu toate acestea, el nu a exclus să recurgă la restricții regionale, cum ar fi măștile în interior sau regulile de acces 3G, dacă pandemia s-a agravat din nou. „Dacă este necesar, vom face asta”.

Regula de tranziție se aplică până pe 2 aprilie

Sâmbătă, restricțiile de contact care erau în vigoare de luni de zile și, de asemenea, limitele de capacitate pentru evenimentele din Baden-Württemberg au fost complet abolite. Bundestag și Bundesrat au adoptat anterior noua lege privind protecția împotriva infecțiilor, la sugestia guvernului semaforului. La fel ca toate celelalte state federale, Baden-Württemberg a folosit de atunci regula tranzitorie din noua lege pentru a putea menține cerința de mască și restricțiile de acces până pe 2 aprilie.

Datorită numărului mare de infecții, primele țări pregătesc cerințe de protecție mai lungi. În Mecklenburg-Pomerania de Vest, care are în prezent cea mai mare incidență pe șapte zile, de peste 2.400, măsurile esențiale precum obligația de a purta măști în interior și cerințele de testare pentru persoanele nevaccinate din comerțul alimentar ar trebui să continue până pe 27 aprilie. Hamburg vrea, de asemenea, să continue cerința de mască în interior și după 2 aprilie. Deocamdată, Bavaria a lăsat deschis modul în care regulile Corona vor continua după 2 aprilie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu