Sursa: www.airport-nuernberg.de/fuhrpark-feuerwehr

Operațiune de amploare a pompierilor pe aeroportul din Nürnberg: Ce s-a intamplat la cu avionul ce era programat sa zboare la Cluj

Un accident aviatic cu un posibil “incident cu victime în masă” a fost raportat pe aeroportul din Nürnberg, pilotul unui Airbus 320 de mari dimensiuni a dat alarma. Forțele de salvare au sosit cu un contingent uriaș. Iată ce s-a aflat în spatele acestui incident.

A fost agitație mare pe aeroportul din Nürnberg: pilotul unui avion Airbus 320 al companiei Wizz Air cu 180 de locuri a raportat un “accident de zbor” în după-amiaza zilei de joi, 18 mai. El observase o lovitură de pasăre.

A fost emisă imediat o alertă pentru conceptul de urgență MANV: un incident cu victime în masă. Dacă aeronava ar fi avut dificultăți la aterizare din cauza impactului cu păsările, ar fi fost posibilă o catastrofă aeriană majoră. Mai multe avioane s-au prăbușit după impactul cu păsări, cel mai cunoscut fiind amerizarea unui avion US Airways pe râul Hudson din New York în 2009.

Îngrijire medicală pentru 50 de pacienți

Pompierii din Nürnberg au fost nevoiți să facă un pas mai mult decât în cazul unei “urgențe aeriene” din cauza accidentului aerian raportat. În plus față de pompierii de la aeroport, pompierii profesioniști au sosit cu două mașini de pompieri complete. În plus, a sosit și “Abrollbehälter Sanitätsmaterial” (containerul cu role pentru materiale medicale), care a putut asigura asistență medicală pentru 50 de pacienți. Prin urmare, au fost trimise în sprijin brigăzile de pompieri voluntari Almoshof, Buchenbühl și Fischbach, precum și numeroase ambulanțe și forțe de poliție.

Din fericire, acestea nu au fost folosite. Aeronava a putut ateriza fără probleme, iar toți pasagerii au fost nevătămați. Nu au fost constatate pagube la aeronavă, care a reușit să se întoarcă la scurt timp în România, la Cluj, de unde venise și mai devreme.

Cu puști de vânătoare împotriva păsărilor

“Probabil că a fost doar o pasăre mică. Din fericire, aici nu avem păsări acvatice mari, ca pe râul Hudson”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Jan Beinßen. În Nürnberg, nu au existat până acum cazuri semnificative de lovituri de păsări. “Iarba de pe platformă este tăiată special pentru a nu fi atractivă pentru păsări”, explică Beinßen. Dacă, până la urmă, sunt observate păsări pe șantier, acestea sunt alungate cu ajutorul unor puști de vânătoare. Datorită efectului lor descurajator, șoimii pelerini, care trăiesc și se înmulțesc în turn de ani de zile, sunt tolerați.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu