Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Părinții ar trebui să plătească: Medicii cer taxă de penalizare pentru vizitele inutile la urgențe

Părinții care apelează la serviciile de urgență cu copiii lor în cazuri inutile ar putea acum să se confrunte cu taxe punitive? Președintele pediatru Fischbach a cerut recent acest lucru.

Muncitorii calificați lipsesc cu desăvârșire. Lipsa este deosebit de gravă în profesiile de asistent medical. În același timp, camerele de urgență sunt pline, inclusiv în spitalele pentru copii. De aceea, Thomas Fischbach, președintele Asociației profesionale a medicilor pediatri și a medicilor pentru adolescenți, solicită, într-un interviu acordat publicației Neue Osnabrücker Zeitung, o taxă pentru vizitele inutile la urgențe pentru copii. Li se va cere în curând părinților să plătească?

Fischbach cere taxă de penalizare pentru părinți: “nu pentru coșurile de pe fesele copiilor”.

“Asistența medicală de urgență trebuie să se concentreze pe urgențe și nu pe coșurile de pe fundul copiilor pentru care părinții nu au timp în timpul săptămânii și cu care se prezintă apoi la serviciul de urgență în weekend”, avertizează Fischbach. Pentru astfel de cazuri, el crede că o coplată are sens. “Nu în ultimul rând, trebuie să existe reguli mai clare de gestionare a pacienților, astfel încât cazurile care nu sunt urgente să fie de fapt direcționate către cabinete, în loc să le lăsăm să ajungă la centrele de urgență”, mai explică președintele asociației federale.

Taxa pentru utilizarea inutilă a ambulatoriului de urgență: Politicienii nu îndrăznesc să abordeze problema

Fischbach critică, de asemenea, politica. Aceștia nu îndrăznesc cu adevărat să abordeze această problemă de teama vântului din față, spune pediatrul. “Resursele limitate de urgență sunt folosite la nesfârșit de cazuri care nu necesită tratament urgent, iar acest lucru trebuie să înceteze. În urgențele reale, costurile pot fi rambursate, care ar putea fi puse în aplicare cu puțin efort”, explică el soluția pe care o propune.

Asociația Spitalelor Germane se pronunță împotriva propunerii de taxe punitive pentru părinți

Dar propunerea lui Fischbach se confruntă cu o mare opoziție. Gerald Gaß, președintele Asociației Spitalelor Germane (GKV), de exemplu, subliniază: “Nu avem nevoie de noi propuneri, la nesfârșit, pentru a extinde obstacolele financiare înainte de utilizarea asistenței medicale de urgență.” În schimb, el propune consilierea pacienților și direcționarea pentru identificarea urgențelor reale.

De asemenea, Helge Dickau, de la GKV-Spitzenverband, critică propunerea lui Fischbach: “Dintre toate lucrurile, să împovărăm părinții copiilor bolnavi cu decizia de a decide dacă este necesară sau nu o vizită la urgențe – și apoi să-i pedepsim cu taxe dacă se presupune că greșesc.” Tot mai multe probleme din spitalele germane ies la iveală. Acum, ministrul sănătății, Karl Lauterbach, lucrează la reforma spitalelor. El respinge, de asemenea, taxa de penalizare în camerele de urgență. Politicianul SPD a calificat-o drept “lipsită de etică”. Taxa pune în pericol sănătatea copiilor ai căror părinți nu pot plăti cu ușurință, a spus el.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu