Deținătorii de pașapoarte americane vor avea nevoie de viză pentru a călători în Europa din 2024

UE le va cere cetățenilor americani să obțină o aprobare prealabilă înainte de a intra în 30 de țări europene

În timp ce cetățenii americani beneficiază în prezent de acces fără vize în majoritatea țărilor UE, acest lucru se va schimba odată cu intrarea în vigoare a noii legi. Similar procesului ESTA (Electronic System for Travel Authorization) din SUA, ETIAS urmărește să îmbunătățească securitatea și să faciliteze intrarea mai ușoară a călătorilor.

ETIAS este o autorizație electronică de călătorie legată de pașaportul unui călător. Aceasta permite intrarea pe termen scurt în țările europene pentru o perioadă de până la 90 de zile în cadrul unei perioade de 180 de zile. Cu toate acestea, un ETIAS nu garantează intrarea automată. La sosire, un polițist de frontieră va verifica dacă îndepliniți condițiile de intrare.

Pentru a solicita un ETIAS, puteți completa formularul de cerere pe site-ul oficial al ETIAS sau puteți utiliza aplicația mobilă. Costul solicitării este de 7,79 dolari , dar unii călători pot fi scutiți de plata acestei taxe.

Autorizația de călătorie ETIAS este valabilă pentru o perioadă de până la trei ani sau până la expirarea pașaportului dumneavoastră, în funcție de ce se întâmplă mai întâi. Nu uitați că trebuie să aveți un ETIAS valabil pe toată durata șederii dumneavoastră, iar ieșirea și reintrarea sunt permise atât timp cât respectați limita de 90 de zile de ședere în decurs de 180 de zile.

Pentru mai multe informații, Boundless a realizat un ghid detaliat despre ETIAS.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu