Radierea, înmatricularea sau transferul unui autovehicul online

De asemenea, mașinile pot fi înmatriculate, transferate și radiate online. Iată cum funcționează înmatricularea online a vehiculelor.

 • Este necesară o nouă carte de identitate cu funcția eID online.
 • Documentul de înmatriculare a vehiculului și certificatul de înmatriculare trebuie să aibă coduri de securitate ascunse.
 • Plata se face online cu cardul EC sau cu cardul de credit

Cu înmatricularea vehiculelor pe internet*, pe scurt i-Kfz (i-Kfz), economisiți un drum până la biroul de înmatriculări. În schimb, puteți să vă înregistrați, să vă modificați sau să vă radiați vehiculul din confortul propriei locuințe. În prezent, înregistrarea online este posibilă numai pentru plăcuțele de înmatriculare generale. Pentru toate celelalte, cum ar fi plăcuțele de înmatriculare sezoniere și plăcuțele de înmatriculare E, acest lucru nu este încă posibil.

De ce aveți nevoie pentru serviciul online

Pentru a utiliza serviciul online, aveți nevoie de:

 • Carte de identitate cu funcția eID online activată* și PIN-ul aferent.
 • un cititor de carduri sau un smartphone cu o aplicație gratuită pentru carte de identitate*.
 • Documentele vehiculului cu un cod de securitate ascuns*. Acest lucru este valabil pentru partea I a certificatului de înmatriculare din 2015, iar pentru partea II din 2018.

Pentru identificare pot fi utilizate și alte metode, de exemplu un permis de ședere electronic.

Înmatricularea vehiculelor: Înscrieți-vă mașina online

Mai întâi trebuie să vă identificați pe portalul online al autorității locale de înregistrare. Iată cum se procedează în cazul unei prime înregistrări:

 • Introduceți numărul de identificare a vehiculului FIN și codul de securitate din partea II a certificatului de înmatriculare (titlul vehiculului) – trebuie să descoperiți acest lucru în prealabil.
 • Introduceți numărul eVB al companiei de asigurări pentru dovada de răspundere civilă auto și datele contului pentru colectarea taxei auto.
 • Acum puteți selecta următoarea plăcuță de înmatriculare disponibilă sau introduceți plăcuța de înmatriculare rezervată. După verificarea automată a datelor din cerere, plătiți prin ePayment, de exemplu cu Giropay sau cu cardul de credit.
 • După ce datele dumneavoastră au fost verificate, vă vor fi trimise prin poștă documentele vehiculului, suportul pentru autocolant de timbru și autocolantul principal de inspecție pentru aplicarea pe plăcuța de înmatriculare.
 • După ce autocolantele au fost aplicate pe plăcuța de înmatriculare, puteți pleca cu mașina.

Radierea vehiculelor: Înmatricularea online a mașinii dvs.

La radierea unui vehicul, procedați după cum urmează:

 • Introduceți numărul de înmatriculare al vehiculului și codul de securitate deblocat din partea I a certificatului de înmatriculare (documentul de înmatriculare al vehiculului), precum și numărul de înmatriculare. Dacă autovehiculul urmează să fie reînmatriculat ulterior cu același număr de înmatriculare, puteți rezerva numărul de înmatriculare.
 • Plata taxei prin intermediul unui sistem de plată electronică.
 • După verificarea pozitivă a datelor, confirmarea de radiere poate fi obținută online.

Reînmatricularea vehiculelor: reînregistrați-vă mașina online

În cazul unui transfer cu schimbare de proprietar și al unei reînmatriculări, sunt necesare următoarele documente:

 • Certificatul de înregistrare partea I și partea II, fiecare cu un cod de securitate ascuns
 • nr. eVB (confirmarea electronică a asigurării)
 • Dovada unei inspecții generale valabile
 • IBAN pentru debitarea taxei auto

Notă: În cazul unui transfer de proprietate, certificatul de înmatriculare partea II este necesar numai dacă are loc o schimbare simultană de proprietar.

Știri: Ordonanța privind revizuirea Ordonanței privind înmatricularea vehiculelor (FZV) a fost adoptată

La 31 martie 2023, Bundesrat (Camera superioară a Parlamentului german) a aprobat proiectul guvernului federal privind noua Ordonanță privind înmatricularea vehiculelor (FZV), cu unele modificări. ADAC salută posibilitățile suplimentare în ceea ce privește înregistrarea online. Astfel, va fi posibil să se efectueze înmatriculări prin intermediul unei interfețe speciale de vânzare cu ridicata. Aceasta facilitează procesul de înmatriculare a vehiculelor pentru dealerii auto și serviciile de înmatriculare cu un număr mare de înmatriculări de vehicule.

Un alt avantaj major al modificărilor este faptul că, în viitor, se va putea pleca cu mașina direct după primirea confirmării înmatriculării digitale. Nu mai trebuie să așteptați ca actele și autocolantele să fie livrate prin poștă. În schimb, avizul de înmatriculare digitală servește drept dovadă de înmatriculare pentru primele 10 zile.

Regulamentul urmează să intre în vigoare la 1.9.2023.

Înregistrare online: Acesta este costul serviciului

Prețurile și taxele sunt aceleași în toată Germania. Înmatricularea unui vehicul este mai ieftină decât la biroul de înmatriculare – costă 5,70 euro online în loc de 6,90 euro. Alte proceduri costă puțin mai mult online decât la biroul de înmatriculare. De exemplu, taxa de înmatriculare este de 27,90 euro în loc de 27 euro, iar taxa pentru transferul la un alt district de înmatriculare și atribuirea unei noi plăcuțe de înmatriculare cu sau fără schimbarea proprietarului este de 28,20 euro în loc de 27 euro.

Ministerul Federal al Transporturilor se referă la costurile materiale și de personal pentru procesarea online. De exemplu, pentru pregătirea scrisorilor de intenție, astfel încât utilizatorul noului serviciu să știe ce are de făcut. În schimb, nu mai este nevoie să se meargă la biroul de înmatriculare, ceea ce este adesea asociat cu timpi de așteptare lungi, în special în aglomerările urbane. Deoarece trimiterea certificatului de înregistrare partea a II-a trebuie să se facă prin scrisoare recomandată sau prin certificat de livrare poștală, în aceste cazuri se percepe o taxă suplimentară de 10,20 euro.

Dacă faceți clic pe link, veți fi redirecționat către un site web extern, pentru conținutul căruia este responsabil operatorul site-ului respectiv.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu