Pensiile în Germania vor crește cu până la 6,12 la sută

Război, pandemie, inflație – în mijlocul veștilor proaste, există o perspectivă pozitivă pentru pensionarii din Germania. Venitul dvs. ar trebui să crească mai mult decât se credea anterior.

Cei aproximativ 21 de milioane de pensionari din Germania se pot aștepta la o creștere bruscă a plăților lor la 1 iulie. Pensiile vor crește cu 5,35% în vestul Germaniei și cu 6,12% în estul Germaniei. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Federal al Muncii, marți, la Berlin . Portalul de știri „The Pioneer” a raportat pentru prima dată despre asta.

Prin urmare, este probabil ca ajustarea obișnuită a pensiei să fie semnificativ mai mare decât se presupunea inițial. La sfârșitul lunii noiembrie, ministrul federal al Muncii Hubertus Heil ( SPD ) a chemat 4,4 la sută. Motivul este evoluția pozitivă a veniturilor din pensii.

Factorul de recuperare intră acum din nou în vigoare

S-a luat deja în considerare repunerea așa-numitului factor de recuperare anunțat de coaliție. Această modificare a calculului atenuează creșterea pensiei. Contextul este că în 2021, în ciuda unei scăderi a veniturilor din cauza pandemiei corona , nu a existat nicio reducere a pensiei, dar o garanție a pensiei a asigurat totuși o rundă zero. Acest lucru urmează să fie compensat cu factorul de recuperare, care urmează să fie introdus prin lege.

„Sunt bucuros că putem anunța astăzi o ajustare semnificativă a pensiei”

Creșterea care a fost anunțată acum se bazează pe datele Oficiului Federal de Statistică și Asociația Germană de Asigurări de Pensii, după cum a anunțat în continuare ministerul. Aceasta are ca rezultat o creștere a valorii pensiei centrale în calcul în vest de la 34,19 euro în prezent la 36,02 euro și valoarea pensiei (est) de la 33,47 euro în prezent la 35,52 euro.

Heil a subliniat: „Sunt încântat că putem anunța o ajustare semnificativă a pensiilor astăzi.” Aceasta este o veste bună pentru oamenii care au menținut magazinul în funcțiune ani de zile prin munca lor. „În special având în vedere provocările actuale – fie că este vorba de creșterea prețurilor sau de criza internațională – este important să vedem că sistemul nostru de pensii funcționează”, spune Heil. Dezvoltarea pensiilor nu trebuie decuplată de dezvoltarea salariilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu