Rechemarea condimentelor: substanță chimică toxică detectată – Substanța poate fi foarte toxică și mutagenă

Oficiul Federal pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor avertizează despre un condiment. Substanța care a fost găsită acolo a dus chiar la moarte în trecut.

Standardele de control în producția de alimente sunt ridicate. Cu toate acestea, din când în când producătorii trebuie să-și amintească alimentele. Inspecțiile regulate ale alimentelor descoperă defecte ale produsului. Un produs convențional precum brânza de la magazinul cu reduceri poate fi, de asemenea, afectat . Acum există un avertisment despre un amestec de condimente pentru kebab. Consumatorii ar trebui să fie atenți, deoarece în produs a fost găsită o toxină periculoasă.

Rechemare condiment: substanță chimică toxică detectată în amestecul de kebab

Acest sondaj nu mai acceptă voturi

Romania trebuie sa recunoasca drepturile LGBTQ ?
Ați accepta căsătoriile intre persoane de același sex?
Constituția României trebuie sa garanteze familia Tradiționala ? "Mama-Tata-Copil"
Ați accepta ca persoane LGBTQ sa adopte copii?
Biserica ar trebui sa se implice in deciziile autorităților?
Dvs. personal aveți o problemă cu persoanele LGBT?
Trimite

Retragerea se aplică produsului „Shan Chapli Kabab – Amestec de condimente” de la angrostul de produse alimentare Ideal Cash & Carry Consumatorii care dețin produsul ar trebui să verifice cu siguranță data ca cel mai bun înainte (BBD). Condimentul este rechemat cu MHD 25 octombrie 2025. Motivul este detectarea 2-cloroetanolului, conform informațiilor Oficiului Federal pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor .

denumirea produsuluiShan Chapli Kabab – Amestec de condimente, pachet de 100 de grame
ProducătorIdeal Cash & Carry – en-gros pentru alimente asiatice
cel mai bine înainte de data10 octombrie 2025
Țările afectateBaden-Württemberg, Bavaria, Hesse, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat
Etichetarea788821036025

Substanța 2-cloroetanol este foarte toxică. În alimente, substanța chimică poate fi detectată mai ales în condimentele care au fost sterilizate cu substanța oxid de etilenă, așa cum explică pe site-ul său Asociația Federală a Inspectorilor Alimentari din Germania. Substanța chimică 2-cloretanol este un produs de conversie al oxidului de etilenă.

Substanță toxică găsită în condimentele pentru kebab: utilizarea 2-cloroetanolului este interzisă în Germania

Fumigarea cu oxid de etilenă este interzisă în Germania. Asociația avertizează că ambele substanțe pot fi extrem de toxice și mutagene. În unele țări terțe, totuși, această metodă este permisă. În trecut, simplul contact cu 2-cloretanol a provocat moartea de mai multe ori atunci când a fost absorbit prin piele. Prin urmare, produsul nu trebuie denaturat.

Amestecul de condimente a fost vândut în statele federale Baden-Württemberg, Bavaria, Hesse, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat. Consumatorii care au cumpărat produsul afectat îl pot returna și la punctul de vânzare respectiv fără chitanță. Suma achiziției va fi rambursată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu