„La pensionare, carnetul de șofer va dispărea” – șoferii supărați conducerea al UE

O serie de legi de circulație urmăresc să facă drumurile Europei mai sigure. Propunerile îi afectează și pe veteranii de la volan, ceea ce provoacă critici.

„Conducerea în siguranță este esențială pentru eforturile noastre de a reduce la jumătate numărul deceselor rutiere și al rănilor grave până în 2030”, spune comisarul UE Adina Valean. Este un obiectiv mare pe care Uniunea Europeană îl cheltuiește acolo. Spre comparație: anul trecut, peste 20.000 de persoane au murit în accidente de circulație în UE. Accentul se pune acum și pe pensionarii din întreaga Europă.

Pentru a crește siguranța rutieră, regulile pentru adecvarea fizică și psihică a candidaților și șoferilor urmează să se schimbe. Deși vârsta continuă să joace un rol, includerea anumitor boli este și mai importantă, se spune. Limita de vârstă pentru mai multe examinări medicale ar trebui crescută de la 50 la 70 de ani. Potrivit propunerii, șoferii ar trebui, de asemenea, încurajați să „își actualizeze abilitățile și cunoștințele de conducere pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnologice”. Statele UE și Parlamentul European trebuie să negocieze acum noile propuneri.

O data cu pensionarea se anulează si dreptul de a mai conduce!

Pe viitor, starea tehnică a șoferilor de peste 70 de ani ar trebui verificată la fiecare cinci ani. Pentru mulți oameni din rețelele sociale, acest lucru este complet de neînțeles.

„Este amuzant că ar trebui să lucrez până la 70 de ani și de îndată ce nu trebuie să mai lucrez, nu mai pot conduce o mașină”, se arată într-un comentariu sub raportul de pe Twitter. Altul sună în același claxon: „ De îndată ce te-ai pensionat , zdreapta a dispărut.” „Discriminare în funcție de vârstă”, se plâng unii și se îndreaptă către UE cu critici: „Nu au altceva de făcut în UE decât să pronunțe interdicții?

Lipsa legăturilor de transport în afara orașelor este și ea o problemă: „Imaginați-vă că aveți 70 de ani și trăiți la țară. Dar aș fi pentru asta de la mijlocul anilor 80.” Ar putea apărea probleme și pentru persoanele care ar dori să lucreze după pensionare și au nevoie de mașina lor pentru a face acest lucru. Dar între comentarii sunt indivizi care pot fi de acord cu modificările: „Unii seniori au deja un stil de condus periculos. Dar trebuie să oferi oamenilor o alternativă bună de mobilitate.”

Permis de conducere – planurile ulterioare ale UE:

  • În viitor, șoferii ar trebui să poată prezenta permisul de conducere pe telefonul mobil la controalele de trafic sau la închirierea unei mașini . 
  • În formarea șoferilor începători, conducerea ecologică ar trebui să ocupe mai mult spațiu în viitor.
  • Permis de conducere la 17 la nivelul UE – de asemenea pentru camioane.
  • Infractorii de trafic ar trebui să poată fi pedepsiți mai ușor în alte țări ale UE.

Un studiu din Japonia arată că testele de aptitudini de conducere pentru pensionari pot ajuta

Capacitatea seniorilor de a conduce este întotdeauna subiect de dezbatere în Germania . Asta nu e deloc exagerat. Un studiu din Japonia a arătat recent că testele obligatorii de aptitudini de conducere pentru vârstnici duc la mai puține accidente de mașină. După cum a raportat Societatea Americană de Geriatrie (AGS), au fost evaluate datele poliției privind accidentele care au avut loc în Japonia din iulie 2012 până în decembrie 2019.

Apoi, în martie 2017, a fost introdusă o modificare a legii care a făcut obligatorii testele de screening cognitiv pentru șoferii în vârstă. Dacă s-ar dovedi demența, permisul de conducere ar putea fi retras persoanelor în vârstă. Drept urmare, potrivit studiului, numărul accidentelor în rândul șoferilor bărbați a scăzut continuu. Legătura nu a fost atât de clară pentru femeile șoferilor – probabil și pentru că multe femei de acea vârstă nu au permis de conducere. Totuși, asta s-ar schimba în următoarea generație, iar accidentele ar putea crește, explică cercetarea accidentelor (UDV) a asigurătorilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu