Retailerul german își încetează activitatea: toate sucursalele sunt acum închise

Un dealer german își închide operațiunile. După cum a confirmat compania-mamă, toate sucursalele vor fi închise, iar operațiunile online vor fi întrerupte în următoarele câteva luni.

Grupul Otto din Hamburg va înceta operațiunile platformei de jucării Mytoys.de și va închide toate sucursalele până în februarie 2024. Brandul Mytoys va fi oferit pe viitor doar pe platforma Otto, a anunțat luni grupul. Urmează să se negocieze o reconciliere a intereselor și să se întocmească un plan social pentru cei aproximativ 800 de angajați afectați în administrația Mytoys din Berlin și pentru cele 19 magazine de papetărie.

„Desigur, această decizie a fost extrem de dificilă pentru noi, mai ales având în vedere munca angajată și profesională a tuturor angajaților Mytoys”, a explicat directorul e-commerce al lui Otto, Sebastian Klauke. Dar având în vedere modelul de afaceri, care este deficitar de ani de zile, nu există alternativă. Potrivit rapoartelor, Mytoys a înregistrat o pierdere înainte de impozite și dobânzi în intervalul de la mijlocul unui milion în ultimul exercițiu financiar și a obținut doar un rezultat ușor pozitiv într-un an din 2011.

MyToys își încetează activitatea

În ciuda multiplelor reorientări strategice și a investițiilor mari, compania nu a obținut o performanță economică solidă și profitabilitatea durabilă cerută, a explicat Otto. În acest context, succesul unei redresări absolut necesare, combinat cu investiții mari în continuare și creșterea presiunii pe piață și a costurilor, nu poate fi planificat nici serios, nici realist.

În plus, segmentul de jucării competitiv și cu marjă scăzută este mai ușor de gestionat profitabil pe piața Otto. „Vrem să folosim succesul modelului de piață pentru a lua în considerare și mai mult importanța pe viitor a segmentului jucăriilor cu o creștere mare, dar și extrem de competitivă”, a explicat Klauke. Compania grupului Limango, care a funcționat anterior sub umbrela Mytoys Group, nu este afectată de închidere.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu