Acesta este modul în care funcționează escrocherea prețurilor împotriva navetiștilor

Această poveste începe într-o vineri la 6:59 a.m. în Kröppelshagen. Un cuib mic de 1.300 de suflete la est de Hamburg. Pompieri. Benzinărie Shell. Și B207, peste care mii de navetiști din Schleswig-Holstein pătrund în marele oraș.

Mulți conduc afară. O cafea înainte de blocaj. Un coc pentru mers. Și umpleți înainte de weekend.

Dar lucruri ciudate se întâmplă la catargul tancului.

La 21:08 cu o seară înainte, prețul pentru Super E10 era încă de 1,70,9 euro. Pentru traficul de navetiști urcă la 1,89,9 euro. O creștere de preț de 19 cenți. Diesel a sărit chiar peste noapte de la 1,64,9 la 1,93,9 euro. 29 de cenți în plus, o adevărată explozie de preț!

Dacă acum umpleți 60 de litri de motorină în rezervor, plătiți cu 17,40 euro mai mult decât cu o seară înainte! SAPTE-ZECE-EURO-PATRICE! Trebuie să citești asta de două ori pentru a înțelege.

https://shop.erichmocanu.tv/

Un vechi truc al multinaționalelor petroliere. Mult trafic: combustibil scump. Trafic redus: combustibil ieftin. Însă încercările de escrocherie au fost rareori atât de neplăcute.

Este carapacea mică din țară un outlier sau o tendință? BILD a vrut să știe și a luat probe aleatorii la peste 100 de benzinării din zece orașe.

În toată Germania: furtul tancului peste noapte

Berlin: Un Agip crește motorina peste noapte cu 32 de cenți.

Stuttgart: Agip din nou: 31 de cenți.

Dortmund (Esso), Köln (Total), Kiel (Shell), Frankfurt (Agip): Salturi de preț de până la 30 de cenți.

Hamburg (total): 29 de cenți.

Leipzig (Shell): 28 de cenți.

Munchen (Jet) și Nürnberg (Agip): 27 de cenți.

Lista ar putea fi continuată până la nebunie. Expertul ADAC Stefan Gerwens (57 de ani) avertizează: „Săriturile de preț peste noapte de peste 30 de cenți sunt extrem de neobișnuite și, evident, o încercare de a trece prin creșteri extreme de preț pe piață. De obicei, există diferențe de aproximativ 15 cenți în medie în Germania.”

Shell din Kröppelshagen se umple. Nu se uită ei la catargul de preț? Sau toată lumea are mașină de firmă și șeful plătește benzina?

Multinaționalele petroliere trebuie să raporteze în timp real modificările prețurilor Oficiului Federal pentru Cartele. Acest lucru face datele disponibile pentru aplicațiile pentru rezervoare (de exemplu, de la ADAC sau „Clever Tanken”). Dar corporațiile cresc și scad prețurile în până la șapte valuri pe zi. E greu să ții evidența lucrurilor.

Profiturile sunt maximizate în detrimentul șoferilor

Care este strategia multinaționalelor petroliere din spatele ei? Expertul ADAC Gerwens: „Fuctuațiile frecvente și puternice ale prețurilor sunt încercarea companiilor de petrol mineral de a maximiza profiturile. Acum este la latitudinea clientului să nu accepte astfel de creșteri de preț.”

Este seară în Kröppelshagen. Ora de vârf a trecut, pompele de benzină sunt pustii. Prețurile scad la minim zilnic. Nu vor trage din nou până mâine dimineață. Când oamenii vor să meargă în weekend. O cafea înainte de călătorie. Și la umplere: o donație involuntară către multinaționale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu