Revoluția UE: vârsta permisului de conducere ar trebui ajustată în toată Europa

Dacă Comisia UE își va face treaba, șoferii de pe drumurile europene vor deveni în curând din ce în ce mai tineri. Există un obiectiv mare în spate.

O serie de măsuri sunt menite să facă drumurile europene mai sigure. În viitor, aceasta va include probabil noi reguli de aptitudine medicală pentru a conduce, care ar putea afecta în special cetățenii în vârstă . Cu toate acestea, infracțiunile rutiere ar trebui, de asemenea, pedepsite mai bine peste granițe.

Totul la Bruxelles este în conformitate cu obiectivul major de a reduce la jumătate numărul deceselor rutiere și al răniților grave până în 2030. Acest lucru a fost declarat de comisarul UE responsabil, Adina Valean, miercuri (1 martie 2023). Pentru a avea un brand, anul trecut au murit peste 20.000 de oameni în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Statele UE și Parlamentul European trebuie să negocieze acum noile propuneri. De asemenea, Comisia UE face eforturi pentru inovații în domeniul sub 18 ani.

Anunț UE: Vârsta permisului de conducere va scădea în toată Europa

Așa cum este deja cazul în Germania și Austria, tinerii ar trebui să își poată obține permisul de conducere la vârsta de 17 ani și să conducă însoțiți până la maturitate. Studiile au arătat că „lipsa experienței de conducere este asociată cu o probabilitate mai mare de a fi implicat în accidente rutiere și încălcări grave ale traficului”, a spus comisia. Un tânăr șofer cu vârsta sub 30 de ani este implicat în două din cinci accidente mortale. În plus, ar putea exista o limită de alcool zero pentru cel puțin primii doi ani de la primirea permisului de conducere.

Permis de conducere – planurile ulterioare ale UE:

  • În viitor, șoferii ar trebui să poată prezenta permisul de conducere pe telefonul mobil la controalele de trafic sau la închirierea unei mașini . 
  • În formarea șoferilor începători, conducerea ecologică ar trebui să ocupe mai mult spațiu în viitor.
  • Infractorii de trafic ar trebui să poată fi pedepsiți mai ușor în alte țări ale UE.
  • Seniorii ar trebui să-și dovedească aptitudinea medicală pentru a conduce de la vârsta de 70 de ani .

Acest sondaj nu mai acceptă voturi

Romania trebuie sa recunoasca drepturile LGBTQ ?
Ați accepta căsătoriile intre persoane de același sex?
Constituția României trebuie sa garanteze familia Tradiționala ? "Mama-Tata-Copil"
Ați accepta ca persoane LGBTQ sa adopte copii?
Biserica ar trebui sa se implice in deciziile autorităților?
Dvs. personal aveți o problemă cu persoanele LGBT?
Trimite

În schimb, totuși, ar putea exista o ușurare suplimentară pentru tineri. Conducerea însoțită în toată Europa de la vârsta de 17 ani urmează să fie introdusă pentru permisele de conducere categoria C, pe lângă permisele de conducere categoria B. Calculul din spatele lui: logisticienii din Europa rămân fără șoferi de camion. În acest fel, locul de muncă din sectorul transporturilor ar putea fi, eventual, mai atractiv pentru tineri, se spune. Citiți aici ce se va mai schimba pentru șoferi în 2023.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu